Onnellisesti yhdessä

Holly Bournen teos …ja onnellista uutta vuotta on Normaali-sarjan päätös ja juhlakirja. Englannissa asuva tyttökolmikko poikaystävineen kokoontuu siis vielä kerran yhteen yhden illan mittaisessa romaanissa.

Amber järjestää uudenvuoden juhlat kotonaan Amerikkalaisen poikaystävänsä Kylen kanssa. Vanhat piiat olisivat vihdoinkin taas koolla ja kaikki muutkin vanhat kaverit kokoontuisivat Amberin luokse. Amberilla on kuitenkin salaisuus kerrottavana ystävilleen, eikä hän tekisi sitä mielellään, vaikka Kyle siitä jaksaakin muistuttaa.

Evie on parantumassa sairaudestaan ja tukee kovasti myös omaa poikaystäväänsä Ollieta, jotta tämäkin parantuisi. Tänä iltana Evie kuitenkin valitsee ystäviensä tapaamisen, sillä Lottieta hän ei ole nähnyt aikoihin. Lottie on opiskellut yliopistossa Lontoossa, minkä vuoksi Evie ja Amber eivät ole nähneet häntä pitkään aikaan. Päällisin puolin kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta Lottiella on kuitenkin suuri salaisuus, minkä vuoksi hän ei ole kutsunut Evietä ja Amberia luokseen kylään. Tänä iltana Lottie aikoo kuitenkin tavata taas poikakaverinsa Willin, jos häntä nyt poikakaveriksi voi kutsua.

Kesken juhlien Lottie kuitenkin löytää Amberille osoitetun kirjeen, jossa kerrotaan että tämä on hyväksytty Amerikkalaiseen yliopistoon. Amber siis aikoo muuttaa Kylen luokse Amerikkaan ja hylätä ystävänsä! Kaikki muutkin ovat kuitenkin kantaneet itsellään salaisuuksia, jotka vielä vuosi sitten olisi ehdottomasti kerrottu ystäville.

Vaikka nämä kolme ystävää ovat ajautuneet eri pitkäksi aikaa, ei se estä heitä palaamasta yhteen. Mikään ei ole niin kuin ennen, mutta toisaalta kaikki on ennallaan. Kaikki kolme toimivat teoksessa kertojina vuorotellen, joten lukija saa kuulla heidän kaikkien näkemykset tapahtuneesta. Vaikka kirja sijoittuukin vain yhteen iltaan, on se kerrottu yksityiskohtaisesti ja tapahtumat käydään läpi minuutti minuutilta. Mielestäni kirjaa olisi voinut vielä jatkaa, sillä olisin toivonut lopun olevan hieman erilainen.

 

Teksti: Laura LeväKategoria: Arvostelut