Oonko ihan normaali?

Kirja: Oonko ihan normaali?

Kirjoittaja: Holly Bourne

Kustantaja: Gummerus 2017

Holly Bournen ”Oonko ihan normaali” aloittaa trilogian, jossa jokainen ystäväporukan tyttö pääsee vuorollaan ääneen.

Tässä kirjassa päähenkilönä on 16-vuotias Evie, jonka ainoana pyrkimyksenä on olla täysin normaali (mitä se normaali sitten ikinä tarkoittaakin?). Hän on jo kolme vuotta taistellut pakko-oire häiriötä vastaan, minkä vuoksi lähes kaikki pitävät häntä hieman outona. Kukaan hänen ystäväpiirissä ei kuitenkaan tiedä hänen ongelmastaan, joten päivittäinen elämä tuntuu hieman hankalalta, vaikka kuinka yrittäisi tehdä kaikkea ”normaalia”. Evie saa myös uusia ystäviä, Amberin ja Lottien, joille hän ei kuitenkaan pysty kertomaan kaikkea itsestään.

Kirjassa puhutaan paljon normaaliudesta, mikä on normaalia ja mikä ei. Olenko normaali, jos minulla ei ole teini-ikäisenä poikaystävää, jos en ole koskaan suudellut tai jos sairastan syömishäiriötä? Monet todellisessa maailmassa elävät nuoret miettivät varmasti ihan näitä samoja asioita. Mutta miten normaali oikeasti määritellään? Mikä käytös tai toiminta on oikeasti normaalia? Miksei ihan kaikki voi olla normaalia? Mitä jos kaikki se, minkä ehkä määrittelemme normaaliksi, onkin täysin epänormaalia? Jos normaali onkin jotain, mistä emme ole koskaan edes kuulleet.

Teksti: Laura

Kirjasarjan loput osat arvioidaan kotisivuillamme kahden viikon aikana.Kategoria: Arvostelut