Mitä tytön täytyy tehdä?

Kirja: Mitä tytön täytyy tehdä?

Kirjailija: Holly Bourne

Kustantaja: Gummerus 2018

"Mitä tytön täytyy tehdä?" päättää Holly Bournen Normaali-trilogian. Tässä pääsee ääneen vahvatahtoinen Lottie, joka on täysi feministi.

Lottie on kyllästynyt siihen, että joutuu tiettyihin tilanteisiin vain sen takia, että on tyttö. Hän huomaa seksismiä kaikkialla ympärillään ja päättää aloittaa kuukauden mittaisen kampanjan, jossa puuttuu näihin epäkohtiin. Hän värvää ympärilleen uskolliset ystävänsä, sekä perustamansa kerhon, Femsocin, jäsenet. Hänen tehtävänään on tuoda esiin jokainen seksistinen tapaus, kohdistui se sitten kumpaan sukupuoleen tahansa.

Tehtävää kuitenkin vaikeuttaa projektin liian, aivan liian, hyvännäköinen kuvaaja, johon Lottie ei missään tapauksessa voi ihastua, sekä ex-poikaystävä, joka ei ole vieläkään päässyt yli heidän erostaan. Lottie perustaa myös nettiin oman sivuston, jonka kautta videokampanja lähtee leviämään kulovalkean tavoin, jossain vaiheessa se on jopa vaarassa räjähtää täysin hänen käsiinsä.

Feminististä vahvasti kertova kirja antaa jokaiselle varmasti ajattelemisen aihetta, ja ehkä auttaa jotakuta jopa perustamaan oman Femsocin tai Vanhisten kerhon. Sarja saa jatkoa myös teoksella ”…ja onnellista uutta vuotta”, joka kokoaa ystävysten tarinat vielä kerran yhteen.

Teksti: Laura

 Kategoria: Arvostelut