Mikä kaikki voi mennä pieleen?

Kirja: Mikä kaikki voi mennä pieleen?

Kirjailija: Holly Bourne

Kustantaja: Gummerus 2017

”Mikä kaikki voi mennä pieleen?” jatkaa Holly Bournen nuorten trilogiaa, joka alkoi teoksella ”Oonko ihan normaali”. Tässä kirjassa pääsee ääneen Amber, punatukkainen hujoppi (ainakin omasta mielestään), joka lähtee kesäksi ohjaamaan leiriä Kaliforniaan.

Amber matkustaa kesäksi äitinsä luokse. Hän lähtee matkaan ristiriitaisin tuntein, sillä hän haluaa päästä kauas ilkeästä velipuolestaan, mutta jää ikävöimään ystäviään. Häntä myös hieman kauhistuttaa äidin uusi miesystävä, jonka kanssa on hieman vaikea tulla toimeen. Amberin äidillä ja tämän uudella miehellä on lasten kesäleiri keskellä metsää, johon Amber nyt joutuu ohjaajaksi. Leirillä onkin paljon Amberin ikäisiä nuoria kesätöissä ja yllättäen joukkoon on löytynyt myös yksi älyttömän komea poika, Kyle. Amber kuitenkin empii, eikä voi uskoa, että Kyle voisi koskaan kiinnostua hänestä. Kesästä muodostuu kuitenkin yllättävämpi kuin hän koskaan saattoi kuvitella.

Videopuhelut ystävien kanssa ovat eräänlainen pelastusrengas Amberille, mutta aikaeron vuoksi niitä meinaa olla vaikea järjestää. Vaikka Evie ja Lottie ovat koko ajan hänen tukenaan, hän joutuu kuitenkin tekemään itse omat päätöksensä, sekä huonot että hyvät.

Teksti: Laura

 Kategoria: Arvostelut