Mamma Mia!

Mamma_header1.jpg
Elokuva: Mamma Mia: Here We Go Again!

Ohjaus: Ol Parker

Pääosissa: Lily James, Amanda Seyfried, Cher ja Meryl Streep

Esitykset Bio Rex (Seinäjoki): su-to 17.45 ja 20.15 (ei ke), pe 15.30, 18 ja 20.30, la 15.45, 18.15 ja 20.45, ke 20.30. Matin-tupa (Ylistaro): to 19.30, pe-la 19.00, su 18.00. Bio Marilyn (Lapua): pe-la 19, su-ke 20.

★★★★★

Vihdoinkin! ”Mamma Mia!”-elokuva sai itselleen jatkoa. ”Mamma Mia: Here we go again!” on juuri elokuvateattereihin saapunut uutuuselokuva, joka on mielestäni ehdottomasti katsomisen arvoinen. ”Mamma Mia!” ilmestyi vuonna 2008 ja nyt tasan kymmenen vuotta myöhemmin, näyttelijät on koottu yhteen tekemään uusi elokuva. Tietysti mukana nähdään paljon myös uusia kasvoja, etenkin kun näytetään välähdyksiä Donnan nuoruudesta.

Elokuva alkaa palaamalla heti ajassa taaksepäin ja kertomalla Donnan (Meryl Streep) nuoruudesta. Nuorta Donnaa näyttelee upean näyttelijäsuorituksen tekevä Lily James. Elokuvan edetessä näitä välähdyksiä Donnan nuoruudesta näytetään enemmänkin ja katsoja voi huomata, kuinka samanlaisiin tilanteisiin äiti ja tytär elämänsä varrella joutuvat, vaikka toinen on jo enkelinä taivaassa.

Todellisessa elokuvamaailmassakin aikaa on kuitenkin ehtinyt kulua eteenpäin, sillä Donna on kuollut ja hänen tyttärensä Sophie (Amanda Seyfried) on päättänyt kunnostaa hotellia äitinsä jalanjäljissä. Hänellä on edessään hotellin avajaiset, joihin on tulossa paljon silmää tekeviä vieraita, minkä vuoksi kaiken täytyy olla täydellistä. Onneksi Sophien avuksi saapuvat myös hänen äitinsä ystävät, Rosie (Julie Walters) ja Tanya (Christine Baranski). Sophie on kuitenkin hieman suruissaan, sillä hänen poikaystävänsä, Sky (Dominic Cooper) ei ole paikalla hänen tukenaan, vaan täysin eri kaupungissa opiskelemassa hotellialaa huippujen opissa. Kaiken lisäksi Skylle on tarjottu pysyvää työpaikkaa, minkä vuoksi suhde hieman rakoilee. Edessä on iso päätös, miten tästä eteenpäin jatketaan.

Elokuvan loppupuolella nähdään myös nimekäs poptähti Cher, Donnan äidin Ruby Sheridan, roolissa. Cher on alun perin noussut kuuluisuuteen ”Sonny and Cher” -duossa, minkä jälkeen hän on kuitenkin tehnyt soolouraa ja näytellyt monissa elokuvissa. Hän on myös voittanut monia palkintoja, muun muassa Oscarin, Emmyn ja Grammyn. Cherin viralliset sivut: https://www.cher.com/#!/.

Mamma_header2.jpg
Kuten jo alussa sanoin, elokuva on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Juoneen pääsee nopeasti mukaan, vaikka ensimmäistä elokuvaa ei olisikaan nähnyt. Suosittelen kuitenkin myös sen katsomista, sillä silloin elokuvasta saa varmasti enemmän irti ja kohtauksia osaa tulkita eri tavalla. Itseäni jäi kuitenkin hieman vaivaamaan tuo Donnan kuolema, sillä siitä ei elokuvassa juurikaan puhuttu. Ehkä se oli tarkoituksellista, mutta mielestäni sitä olisi voinut avata katsojille hieman enemmän.

Elokuva oli myös omalla tavallaan hyvin koskettava. Vaikka siinä ei nähtykään varsinaisesti mitään traagisia ihmiskohtaloita, siinä oli paljon koskettavia ihmiskohtaamisia. Vaikka osa niistä oli tavallaan vain ihan tavallisia jälleennäkemisiä, ne oli kuitenkin osattu kuvata sillä tavoin, että katsojalle välittyi hyvin herkkä ja liikuttava tunnelma. Varsinkin entisten ja nykyisten rakastavaisten kohtaamiset olivat juuri tällaisia.

Antaisin elokuvalle täydet viisi tähteä. Eipä sitä varmaan sen enempää tarvitse selitellä. Niin se vain on.

Teksti: Laura

Kuvat: UniversalKategoria: Arvostelut