Heittäydy, jos uskallat

Kirja: Heittäydy, jos uskallat

Kirjoittaja: Estelle Maskame

Kustantaja: Gummerus 2018

heittaydy_header1.jpg

Heittäydy, jos uskallat, on DIMILY-trilogian kirjoittaneen Estelle Maskamen romaani.

Kirjan päähenkilö, Kenzie, elää tavallaan täydellistä elämää. Ulkokuoren alla on kuitenkin paljon piilotettuja salaisuuksia, joita edes hänen parhaat ystävänsä, Will ja Holden, eivät tiedä. Ja kyllä, tämän tytön parhaat ystävät ovat poikia, vaikka muut eivät välillä voikaan uskoa heidän olevan pelkkiä hyvin ystäviä. Kenzien elämässä kuitenkin on, tai ainakin on ollut, ihana poika, jonka kanssa hän olisi ollut enemmän kuin valmis menemään pidemmälle.

heittaydy_header2.jpgJaden on kaikkea mitä Kenzie voisi toivoa, mutta heidän onnensa tielle tuli Jadenin vanhempien kuolema onnettomuudessa. Sen jälkeen Kenzie ei enää voinut olla Jadenin seurassa, joten heidän viimeisestä juttelusta on ehtinyt kulua jo vuosi. Kenzie kuvittelee kaiken olevan toisin, että kaikki olisi täysin muuttunut. Mutta ehkä hän sittenkin on ihan väärässä.

”’Minä etsin sinut katsomosta huomisessa pelissä’, hän sanoo hiljaa, lempeällä äänellä, kun hän heilauttaa jalkansa ulos autosta. Hän astuu kylmään, suoristaa selkänsä ja vetää hupun päänsä ylitse, ja se peittää hänen kasvonsa varjoihin. ’Niin minä aina teen.’”

heittaydy_header4.jpgKenzien tarina on aivan ihanaa luettavaa kaikille rakkausromaaneista pitäville, ja jossa on ripaus huumoria, surua ja monimutkaisia ihmissuhteita sekä yllättäviä juonenkäänteitä. Kirjassa otetaan myös vahvasti kantaa esimerkiksi läheisen menettämiseen ja alkoholismiin. Myös ihmisten erilainen varallisuus nousee joissain kohdissa hyvin esille. Romaani ei syyllistä ketään, mutta tuo esiin erilaisia epäkohtia.

Teksti: Laura

Kuvat: Gummerus kuvapankkiKategoria: Arvostelut