Kirja-arvostelu: Pakenijat

Kirja.jpg

Pakenijat

Kirjailija: K.K. Alongi

Otava 2013

Pakenijat on K.K. Alongin Kevätuhrien aloittaman trilogian viimeinen osa. Joukko nuoria yrittää parhaansa mukaan selviytyä tuhoutuneessa maailmassa ja löytää muita eloonjääneitä. Oman porukan sisäinen rauha on kuitenkin järkkynyt, koska Jade ja Ali on kaapattu eikä kukaan tiedä, mihin he ovat joutuneet. Pelko ystävistä ja myös omasta turvallisuudesta kuitenkin ajavat nuoria tahoillaan eteenpäin.

Päivät ovat yhtä taistelua elämän ja kuoleman välillä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä seuraavan nurkan takana odottaa. Tomi, Susette, Jesse ja Sara yrittävät parhaansa mukaan selviytyä heitä kohtaavista vaaroista. Jossain vaiheessa pelko meinaa kuitenkin nousta ylitsepääsemättömän suureksi. Miten voi jaksaa selviytyä maailmassa, jossa ei käytännössä ole toivoa huomisesta? Tai ainakaan ei ole mitään takeita siitä, kuinka pitkälle uudessa, lähes autiossa ja sähköttömässä maailmassa voi pärjätä. Mitä heille sitten tapahtuu, kun tulee talvi?

Sarjasta aiemmin ovat ilmestyneet Kevätuhrit ja Ansassa.

Teksti: LauraKategoria: Arvostelut