Viillot

Viillot on Veronica Rothin uutuustrilleri, jonka tapahtumat sijoittuvat mystisestä pyörteestä voimansa saavaan galaksiin.

Kirjan päähenkilö on aikuistumisen kynnyksellä oleva Cyra, joka on Shotetia hallitsevan julman tyrannin sisar. Cyralla on erikoinen pyörrelahja, jolla hän voi tuottaa muille kipua. Lahja kuitenkin aiheuttaa myös hänelle kipua ja sen käyttäminen ajaa hänet jopa tajuttomuuteen. Pahimmillaan se voi jopa aiheuttaa hänen kuolemansa.

Akos ja hänen isoveljensä kaapataan Shotetin vieressä sijaitsevasta Thuvesta Shotetiin vangeiksi ja hallitsijoiden ”orjiksi”. Myös Akosin pyörrelahja on harvinainen, mutta vaikka hänellä on paljon voimia, hän haluaa vain pelastaa veljensä vankeudesta takaisin kotiin. Akosin ja Cyran tiet risteävät väistämättä, sillä heidän kohtalonsa on tutustua. Akosille määrätty kohtalo on kuitenkin lohduton, varsinkin kun on ihmisiä, joista hän välittää jopa omaa henkeään enemmän…

Tämä on ehkä paikoin hieman sekava, mutta todellakin lukemisen arvoinen kirja. Täytyy myöntää, etten ole lukenut yhtäkään Rothin aikaisempaa kirjaa, joten sillä saralla en tätä voi mihinkään verrata. Tämä hyvin raa’allakin tavalla alkava kirja muuttuu yllättäen lähes traagiseksi rakkaustarinaksi, joka on tuomittu epäonnistumaan.

Laura Levä

 


Kategoria: Arvostelut