Titanic

Leonardo DiCaprion ja Kate Winsletin tähdittämä Titanic –elokuva on klassikko vuosien takaa, mutta sen viehätys ei pääse hiipumaan siitäkään huolimatta, että vuodet kuluvat. Tarkalleen ottaen siitä taitaa nyt olla kulunut tasan 20 vuotta, kun Titanic on ensimmäisen kerran nähty valkokankaalla. Ja juurikin sen vuoksi tämän elokuvan tuossa muutama viikko sitten katsoin.

image.jpg


Muutama fakta Titanicista:

- Titanicin piti olla uppoamaton laiva.
- Titanic upposi 14. ja 15. huhtikuuta välisenä yönä, vuonna 1912. (Tästä on siis kulunut ja 105 vuotta.)
- Laivan mukana upposi noin 1500 ihmistä.
- Täyteen lastattuihin pelastusveneisiin olisi mahtunut vain puolet laivan matkustajista.
- Pelastusveneitä ei kuitenkaan edes lastattu täyteen.

Jackin ja Rosen rakkaustarina ei ehkä pääty onnellisesti, mutta on sitäkin kauniimpi. Olen ihan heikkona rakkaustarinoihin, eikä tämäkään kyllä ole poikkeus!

(Jos et ole vielä katsonut Titanicia, ja haluat nähdä sen ilman yksityiskohtaisia juonipaljastuksia, ÄLÄ LUE seuraavaa tekstiä. (Kaikki nyt varmaan tietävät, miten Titanicissa lopulta käy, mutta nämä paljastukset voivat silti pilata katselukokemuksen.))

Ihan niin kuin monissa muissakin elokuvissa, myös Titanicissa on kohtauksia, jotka haluaisi kaikin voimin muuttaa toisen laisiksi. Etenkin siinä vaiheessa, kun Jack ei nouse Rosen kanssa sen pienen puisen lautan päälle laivan uppoamisen jälkeen, tekisi mieli huutaa ruudulle, että ”Idiootit, kyllä te molemmat siihen nyt mahdutte, jos oikeasti yritätte”. Ja ehkä vielä lohduttomammalta tuntuu katsella, kuinka Rose päästää irti Jackin kädestä ja antaa tämän vajota alas meren syvyyksiin.

Ja kukapa ei rakastaisi elokuvan tunnaria, My heart will go on? Voit kuunnella sen tästä:


                                                                                                                                                                           

Laura Levä


 


Kategoria: Arkisto 2017