Kaikki kaikessa –kirja

everything.jpg

Kaikki kaikessa on Nicola Yoonin teos, josta ilmestyi myös elokuva tänä keväänä.

Kirja päähenkilö on Maddy niminen tyttö, jolla on harvinainen sairaus. Hän on allerginen koko maailmalle. Sen vuoksi hän onkin viettänyt koko elämänsä kotonaan, tarkoin puhtaana pidetyssä kuplassa. Hän ei ole ikinä käynyt ulkona, eikä heidän luonaan käy juuri vieraita. Äidin lisäksi ainoana tuttuna on Carla, Maddyn kokopäiväinen hoitaja, joka seuraa hänen elintoimintojensa pysymistä vakaana.

Eräänä päivänä naapuriin kuitenkin muuttaa uusi perhe. Silloin Maddy näkee Ollyn ensimmäistä kertaa ikkunasta. Ennen hän on ollut äidin kiltti tyttö, heidän välillään ei ole ollut mitään salaisuuksia. Ollysta tulee kuitenkin salaisuus, suuri salaisuus. Hänestä tulee samalla myös suuri riski. Eläminen voi kuitenkin tarkoittaa jotain muutakin, kuin vain puhdistetun ilman hengittämistä. Jokin asia voi olla jopa hengissä pysymistäkin tärkeämpi. Mutta eihän rakkauteen voi kuolla?

Voi että! Tämä on ihan paras kirja!! Tiedän sanoneeni tämän varmasti kymmeniä kertoja aiemminkin, eri kirjojen kohdalla, mutta en voi olla sanomatta sitä taas. Rakastan tätä kirjaa ja sen tarinaa. Olisin toivonut, että se ei loppuisi ikinä. Luin tämän kirjan alle vuorokaudessa, joten tämä todellakin koukuttaa. Voin vain olla kiitollinen, että löysin tämän nyt lomalla, enkä esimerkiksi koeviikolla. Suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän. Jollekin 319 sivua voi kuulostaa paljolta, mutta sanonpahan vain, teidän on ihan pakko lukea tämä!!

Photo and text: Laura Levä

 


Kategoria: Arvostelut