Langennut

langennut.jpg
Langennut on Lauren Katen trillerimäinen fantasiakirja, joka julkaistiin suomeksi alkuvuodesta 2017.

Luce Price joutuu tarkasti vartioituun sisäoppilaitokseen, koska hänen epäillään sytyttäneen tulipalon, jossa hänen poikaystävänsä kuoli. Lucella itsellään ei kuitenkaan ole tapahtumista selviä muistikuvia, joten hän ei voi kuin arvailla, mitä oikeasti tapahtui. Kaikki muut oppilaat kuitenkin vaikuttavat täysin sosiopaateilta tai ovat syytettyinä mitä kamalimmista teoista. Luce kuitenkin pystyy solmimaan ystävyyssuhteita joidenkin oppilaiden kanssa ja jotkut alkavat vaikuttaa jopa täysin normaaleilta.

Luce kohtaa myös arvoituksellisen Danielin, josta ei ota selvää millään. Hän haluaa kuitenkin selvittää tämän arvoituksen hinnalla millä hyvänsä. Lucea kuitenkin piirittää myös toinen poika ja kohta hän ei enää tiedä, kuka on oikeasti ystävä ja kuka vihollinen. Luotettavilta vaikuttavat ihmiset osoittautuvat lopulta pettureiksi ja monet tietävät huomattavasti enemmän, kuin antavat ymmärtää.

Kate kertoo kirjassa tapahtumat erittäin elävästi ja mielestäni hieman erikoisella tavalla. Minulla se kuitenkin toimii, koska kirjan tapahtumiin oli erittäin helppo eläytyä. Tässä taas jälleen kerran yksi kirja, jota ei meinaa maltaa laskea pois käsistään! Joten siinä mielessä hyvää lukemista kesälomalle, kun ei tarvitse huolehtia koulutehtävistä. Toivotaan, että saadaan pian jatkoa!

Laura Levä

 


Kategoria: Arkisto 2017