Viisikymmentä sävyä ja kaksi elokuvaa

Maailmanlaajuisesti kohua, hämmennystä ja ihastusta aiheuttaneen elokuvasarja toinen osa ”Fifty shades darker” sai ensi-iltansa tämän vuoden ystävänpäivänä. Fifty shades of Grey ja Fifty shades darker lienevät kaikille ainakin jonkin verran tuttuja. Aiheensa puolesta ensisilmäyksellä hieman epäilyttävät elokuvat jakavat suuresti mielipiteitä. Toiset jättävät katsomatta, toiset fanittavat ja loput menevät elokuviin, koska miksipä ei. Nämäkin E. L. Jamesin kirjoihin perustuvat elokuvat ovat vain elokuvia muiden joukossa ja jättävät katsojansa kokemusta rikkaampana.

Fifty shades of Grey (2015)

Ohjaaja: Sam Taylor-Johnson
Käsikirjoittaja: Kelly Marcel, Patrick Marber, Mark Bomback
Tuottaja: Michael De Luca, Dana Brunetti, E. L. James
Pääosat: Dakota Johnson, Jamien Dornan

Fifty shades darker (2017)

Ohjaaja: James Foley
Käsikirjoittaja: Niall Leonard
Tuottaja: Marcus Viscidi, Michael De Luca, Dana Brunetti, E. L. James
Pääosat: Dakota Johnson, Jamien Dornan

Ensimmäisessä elokuvassa opiskelevan Anastasian ja liikemiehen Christianin elämät kohtaavat. Heidän suhteensa ei ole kuitenkaan ole millään tavalla tavanomainen. Kaikki alkaa hyvin, mutta loppu koittaa ennen pitkää. Vaikuttaa siltä, että Christianin elämäntyyli ei sovi Anastasialle, eivätkä he sovi toisilleenkaan. Fifty shades of Grey on elokuvana kovin kohuttu ja hypetettykin. Filmi tarjoaa osaltaan hyvää musiikkia ja maisemia. Punainen lanka on kuitenkin suhteellisen vaikea löytää ja osin vaikuttaa, ettei sitä ole ollenkaan.

Elokuvasarjan toinen saa osakseen jonkin verran paineita. Edellisen elokuvan surullisesta lopusta huolimatta toisessa osassa Anastasia ja Christian päättävät kokeilla uudelleen. Tällä kertaa tilanne heidän välillään etenee normaalimmalla tavalla. Kun asiat ovat heidän välillään kohdallaan, ilmaantuu ongelmia Christianin menneisyydestä. Tämä tuo pariskunnan ylle tummia pilviä, jotka jätetään kolmanteen elokuvaan.

Fifty shades darker on selvästi edeltäjäänsä parempi. Juoni on selkeä ja hahmoistakin paljastuu lisää.
Elokuvat katsottuaan, tajuaa ne tuominneensa kovin heppoisin perustein. Hahmojen itsensä ja heidän suhteen muuttuminen on oikeastaan elokuvien mielenkiintoisinta antia. Tämän lisäksi elokuvan musiikki on loistavaa ja tuo oman, positiivisen lisänsä kokemukseen. Fifty shades – sarja tarjoaa hyvän elokuvakokemuksen mukana katsojalle myös muistutuksen siitä, että avoimin mielin on hyvä mennä kohti uusia asioita.

Hanna Ollinkoski
Kuva: imdb.com

 


Kategoria: Arvostelut