Naurutakuu

Naurutakuu –Let it snow

Kirjaan on koottu kolme talvista tarinaa, joita yhdistävät vuosikymmenien pahin lumimyräkkä, Gracetownin pikkukaupunki, romantiikka, sekä ratkaiseva tekijä, Starbuck.

Jubilee Express, Maureen Johnson

On jouluaaton aatto ja Jubilee saa kuulla vanhempiensa joutuneen vankilaan Flobie-joulukylän vuoksi. Poikaystävän luokse pitäisi päästä, mutta vanhemmat haluavat hänen lähtevän junalla isovanhempien luokse Floridaan. Lisäksi on vuosikymmenien pahin lumimyräkkä, jossa kukaan täysjärkinen ei lähtisi ulos. Hänen matkalleen kuitenkin asettuu rikkoutunut juna, tyttöystävästään huolissaan oleva Jeb, cheerleaderit, Gracetown, Waffle House, oma poikaystävä, ja kaiken päälle, Stuart. Ja mikä pahinta, vuosikymmenien pahin lumimyräkkä vain jatkuu.

Lumienkeli-ilmiö, John Green

Herttuan oikea nimi on Angie. JP ja Tobin kutsuvat kuitenkin ystäväänsä Herttuaksi.
Tämä kolmikko on viettämässä jouluaaton aattoa Tobinin luona Bond-leffoja katsoen, sillä Tobinin vanhemmat ovat jumissa vieraassa kaupungissa vuosikymmenien pahimman lumimyräkän vuoksi. Yllättävä soitto Waffle Housesta saa kolmikon kuitenkin liikkeelle, ja johdattaa heidät lumiseen seikkailuun läpi Gracetownin pikkukaupungin. Edes lumipenkkaan päätyvä auto ei pysäytä ystävyksiä, mutta miten käy, kun välit alkavat rakoilla? Cheerleaderit ja Waffle House houkuttaa, mutta ystävyys ei saa silti kärsiä.

Sikojen suojelupyhimys, Lauren Myracle

Addie rypee itsesäälissään, vaikka on jouluaatto. Poikaystävä (vai exä?) ei ota yhteyttä tai tule edes tapaamaan, mikä on toisaalta ihan ymmärrettävää. Voisiko se ikinä antaa anteeksi? Edes Dorrie ja Tegan eivät pysty ilahduttamaan ystäväänsä, pikemminkin välit alkavat tulehtua, kun ruvetaan arvostelemaan toisia. Iloinen uutinen kuitenkin saapuu Teganin minipossun muodossa, mutta Addien antama lupaus meinaa kuitenkin syöksyä hyvää vauhtia alamäkeen. Star Trek-paitoja käyttävä Nathan, ällöttävä Charlie, enkeleihin uskova Mayzie… Hulluja kaikki, mutta minkä sille voi, jos saa kaltaistaan seuraa?

Sikojen suojelupyhimys kokoaa lähes kaikki kirjan henkilöt lopussa vielä yhteen, joten tarinoiden välinen yhteys on ainakin silloin helpompi ymmärtää. Perässä kuitenkin pysyy, kunhan vain muistaa henkilöiden nimet. Voin kuitenkin melkeinpä luvata, että tämän kirjan joutuu ”ahmimaan” lähes yhdeltä istumalta. En siis suosittele luettavaksi koeviikolle.;) Juuri sopiva kirja lomalle, kun ei tarvitse huolehtia koulutehtävistä.

Aivan ihania ja hulvattomia rakkaustarinoita kaikki, mutta Greenin tarinaan olen silti hieman pettynyt. Se saattaa johtua siitä, että olen lukenut kaikki Greenin tätä edeltävät teokset, joten odotukseni olivat hyvin korkealla. Johnson ja Myracle tekevät tässä kirjassa debyyttinsä suomeksi, ja tämän perusteella voin kyllä sanoa, että innolla odotan, jos muitakin nuortenkirjoja heiltä suomennetaan.:)

Jos vielä jotain pitäisi parantaa, niin olisin ehkä miettinyt kirjan ulkoasun hieman houkuttelevammaksi. Ainoat asiat miksi tämä kirja kirjastosta käteen tarttui, olivat kannessa olevat sanat ”talvi” ja ”rakkaus”. Muuten olisi kyllä varmaankin jäänyt hyllyyn, sillä kirjat valitsen yleensä kannen kuvan perusteella.

Kirjan elokuvaoikeudet on jo ostettu, joten innolla jäädään odottamaan! Ensi-ilta on luvattu loppuvuodelle 2017.

Laura Levä

 


Kategoria: Arvostelut