Arvostelussa

5. Aalto-kirjasarja

Rick Yanceyn kirjoittama 5. Aalto aloittaa jännittävän nuorten trilleritrilogian. Sarjan lukeminen kannattaa aloittaa nyt, sillä voit lukea kaikki kolme kirjaa heti putkeen, sillä viimeinen osa ilmestyi tänä vuonna.

Oletko koskaan ajatellut, millaista olisi, jos avaruusolennot hyökkäisivät Maahan? Mitä ne tekisivät, miltä ne näyttäisivät? Miksi ne ylipäänsä tulisivat Maahan?

Cassien ei tarvitse ajatella tätä, hänelle avaruusolennot ovat arkipäivää. Ensimmäisessä aallossa sähköt katkeavat. Toinen aalto tuo mukanaan tsunamin. Kolmas aalto on tuhoisin, rutto tappaa lähes kaikki henkiin jääneet. Vaimentaja tulee neljäntenä ja tuhoaa kaiken elävän. Vai tuhoaako?

Cassie niin kuin Cassandra. Cassandra niin kuin Cassiopeia, tähtikuvio, jonka isä näytti hänelle upouudella, ikiomalla kaukoputkella. Ensin oli äiti, isä, Sam, Cassie ja Nalle, onnellinen perhe. Sitten oli vain isä, Sam, Cassie ja Nalle. Pian oli vain isä, Cassie ja Nalle sekä kadonnut pikkuveli. Hyvin pian ei ollut enää muita, kuin Cassie ja Nalle, ja M16-rynnäkkökivääri. Miten 16-vuotias tyttö selviää yksin lähes kuolleessa maailmassa, joka on avaruusolentojen ”hallussa”?

Kirja kertoo seikkaperäisesti selviytymisestä kylmässä, sydämettömässä maailmassa, jossa ei voi erottaa vihollista ystävästä. Koukuttaa ihan varmasti! Kertoja vaihtuu aina välillä, mikä tuo kirjaan lisää ulottuvuuksia ja kertoo tapahtumia myös hieman eri näkökulmista, vaikka Cassie onkin koko ajan tarinan keskiössä.

”Totuus on, että heti kun ne löysivät meidät, pelimme oli pelattu.”
     -5. Aalto-

”Miten kitketään maapallolta seitsemän miljardia ihmistä? Kitkemällä ihmisistä inhimillisyys.”
     -Ääretön meri-

”Vihollisia ovat toiset. Vihollisia olemme me.”
    -Viimeinen tähti-

5. Aallon jatko-osat, Ääretön meri ja Viimeinen tähti, jatkavat Cassien tarinaa siitä mihin se jäi. Uudet ystävät (ja viholliset) kannattaa pitää lähellä, vaikka heihin ei luottaisikaan.

Laura LeväKategoria: Arvostelut