Arvostelussa

Sirpale sielua

sirpalesielua.jpg

Henrika Andersson (2014)

Rehellisesti sanoen, en oikein tiedä, pidinkö kirjasta vai en. Toisaalta, se oli mielenkiintoinen ja erilainen, kuin monet lukemani kirjat. Olen kuitenkin pettynyt lopun tapahtumiin ja sen sekavuuteen.

En suosittelisi tätä kirjaa sellaiselle, joka ei halua analysoida kirjan henkilöiden ajatuksia. Lukiessa täytyy myös keskittyä koko ajan, sillä kirjan teksti etenee nopeasti ja siinä saattaa olla hieman vaikea pysyä perässä.

Kun nuori kiskaistaan tutusta paikasta, kaupungista ja jopa omasta kodistaan pois kesken kriittisimmän teini-iän, voiko siitä selvitä ilman vaikeuksia ja kapinointia? Murielin pikkuveli Ben on vakavasti sairas. Koko perheen täytyy muuttaa Ranskaan, jossa Beniä hoidetaan Klinikalla. Kuitenkin myös Muriel voi auttaa Beniä. Hänellä on parantavia voimia, joita muut eivät osaa selittää tai edes usko niiden olevan totta, joilla hän voi helpottaa veljensä tuskaa ollessaan tämän lähellä. Vanhemmat kuitenkin uskovat vain lääkäreihin ja lääkkeisiin, eivät sellaiseen, mitä ei voi tieteellä todistaa.

Sitten Muriel tapaa kylällä arvoituksellisen Lucin. Mutta kuka Luc oikeasti on, ja miksi hän asuu yksin? Poika tuntuu kuitenkin ymmärtävän Murielia täysin ja haluaa auttaa tätä. Rakkaus tuntuu uudelta ja ihmeelliseltä, mutta samalla takaraivossa piile varoittava ääni.

Voiko Luc johtaa hänet pimeyteen, vaikka samalla hän saattaa olla ainoa toivo? Ainoa, joka todella uskoo Murielia. Voiko Lucilla ja hänen pimeällä puolellaan olla voimia, joilla auttaa Beniä?

Varoitus! Seuraava teksti sisältää juonipaljastuksia!

Moni asia kirjan lopussa jäi mietityttämään minua. Minkä kirjeen Muriel jätti Lucille? Parantuiko Murielin veli sittenkin, vaikka jäi sokeaksi? Tätä asiaa ei kerrottu oikein selvästi missään vaiheessa. Entä mikä Murielin veljeä alun perin vaivasi? Se minua jäi kyllä todella vaivaamaan, että sitä ei kerrottu missään vaiheessa.

Ja miksi professori lähti niin nopeasti Murielin luota auttamaan Lucia? Mistä hän tiesi tämän olevan pulassa? Oliko professori jotain sukua Lucille tai kenties jokin entinen tuttu? Vai auttoiko hän vain siksi, että on Sub Rosan jäsen.

Laura Levä

 


Kategoria: Arvostelut