Arvostelussa

Kevätuhrit

Kevätuhrit on K.K. Alongin kirjoittaman nuorten trilleritrilogian ensimmäinen osa.

Kun 15-vuotias Jade herää pimeässä metrossa, hän ajattelee olevansa kuollut. Mutta hän on väärässä. Kaikki muut, paitsi hän, ovat kuolleet. Ensin hän ajattelee olevansa ainut elossa oleva koko kaupungissa, mutta päästyään pois metrosta, hän tapaa toisen tytön, Suseten. Itkuinen barbi haluaa hänen mukaansa, vaikka Jade ajattelee tytöstä olevan vain haittaa.

Ovatko kaikki perheenjäsenet ja ystävät todella kuolleet? Edes lintujen laulua ei kuulu. Kaikkialla on vain kuoleman hiljaista. Mutta pian he kohtaavat muitakin nuoria, joista osaa he eivät olisi halunneet ikinä kohdata.

Kirja kertoo siis Helsingissä asuvista nuorista, jotka kohtaavat painajaista kaikkialla. Kukaan ei välty näiltä kauheuksilta, mutta osa osaa olla välittämättä niistä. Jade on kasvattanut itsensä välinpitämättömäksi ja kovaksi, eikä hän halua näyttää tunteitaan. Susette taas on kuin hänen vastakohtansa. Hän on tunteellinen ja pelokas, itkee melkein joka välissä. Matkan varrella nuoret kuitenkin kasvavat, sillä muuttunut ympäristö pakottaa heidät muuttumaan ja selviytymään ihan eri tavalla, kuin ennen.

Mielestäni kirja on mielenkiintoinen ja mukanaan vievä. Lukiessa ajattelee koko ajan, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Siinä elää päähenkilöiden mukana ja pelkää itsekin, että mitä seuraavan kulman takaa paljastuu tai onko tuolla pimeydessä joku. Innolla jäädään odottamaan seuraavaa osaa!                                                                                                                                                             

Laura LeväKategoria: Arvostelut