Arvostelussa

Prinsessapäiväkirjat-sarja

Prinsessapäiväkirjat on Meg Cabotin kirjoittama 10-osainen kirjasarja, joka kertoo Mia Thermopoliksesta hänen kirjoittaman päiväkirjan muodossa. Nyt voin kertoa juonta vain ensimmäisen kirjan alusta, koska en halua paljastaa liikaa, mutta uskon tämän olevan sellainen sarja, josta moni pitää. Itse olen lukenut nämä kirjat jo kaksi kertaa.

Juonesta siis. Kirjan alussa Mia Thermopolis on vain tavallinen lukion ekaa luokkaa käyvä New Yorkilais-tyttö. Mutta pian kaikki muuttuu. Hän saa tietää olevansa PRINSESSA. Genovian prinsessa. Hänen isänsä, ruhtinas Phillipe Renaldon, avioton lapsi. Luoja tietää, koska hän olisi prinsessautensa vasta saanut tietää, jos isän kivessyöpä ei olisi estänyt häntä saamasta enempää lapsia. Ja sen vuoksi myös moni asia Mian elämässä muuttui. Peruuttamattomasti. Tämä prinsessatouhu myös selitti monta asiaa, kuten yksityisen lentokoneen ja hienostuneen isoäidin (leskiruhtinatar Clarisse).
Mutta miten hopealautaselta tarjottu unelma voi maistua kitkerältä? Mia on jo muutenkin friikki. Prinsessana kaikki pitäisivät häntä vieläkin friikinpänä, ja sitähän Mia ei halua. Kaiken lisäksi paras ystävä, Lilly, ei hyväksy monarkiaa.
Prinsessatunnit, henkivartija, äidin seurustelu algebran opettajan kanssa, itse prinsessana OLEMINEN… Kuinka 15-vuotias selviytyy tästä kaikesta? Ja vielä kaiken päälle ihastus varattuun poikaan, jonka tyttöystävä sattuu olemaan Mian pahin vihollinen.

Äiti, isä, Lilly, Michael, Josh, Lars, Tina, Herra G, Grandmere, Lana… Miten Mia pystyy elämään niin, ettei loukkaa ketään itselleen tärkeistä ihmisistä. Tai vihollisista. Ei niitäkään parane suututtaa, jos ei halua vaikeuksiin.

Kevyitä ja helposti luettavia kirjoja kesälukemiseksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet rakkaudesta, draamasta ja komediasta. Nämä asiat nidottuna yhteen =täydellinen kirja. Hauskat sattumukset ja Miaa kohtaavat monet murheet vievät lukijan mukanaan. Päähenkilöön on helppo samaistua, ja hyvin etenevä teksti houkuttelee koko ajan lukemaan lisää ja lisää. Näiden kirjojen lukemista ei kannata aloittaa kovan koeruuhkan aikaan (kokemusta on), koska ei näitä meinaa maltaa laskea käsistään, mutta nyt kesällä on hyvin aikaa. Heittäydy mukaan Mian elämään ja kuvittele itsesi kirjan päähenkilöksi. Kesällä saa antaa haaveilleen siivet ja kuvitella mahdottomia! Suosittelen!

kirjat2.jpg

Prinsessapäiväkirjat-sarja (järjestyksessä):
Prinsessapäiväkirjat
Prinsessa parrasvaloissa
Rakastunut prinsessa
Prinsessa ja koko valtakunta
Prinsessa pukeutuu pinkkiin
Prinsessatreenit
Bileprinsessa
Prinsessa hermoromahduksen partaalla
Prinsessa Mia
Ikuisesti prinsessa

Laura LeväKategoria: Arvostelut