Kirja-arvostelu

Valinta

”Valinta” on Kiera Cassin kirjoittaman Selection sarjan ensimmäinen osa. Sarjassa on (oman tietoni mukaan) viisi osaa, mutta vasta tämä kirja on käännetty suomeksi. Suomeksi tämä kirja ilmestyi tänä vuonna, joten jatkoa saamme varmasti odottaa aika kauan. Smile (Oli vain niin hyvä kirja, etten millään malttaisi odottaa!)

On Valinnan aika. Se on mahdollisuus 35 tytölle, jotka ovat aina unelmoineet tilaisuudesta paeta jo syntymässä määriteltyä elämää. He saavat tilaisuuden kilpailla prinssi Maxonin sydämestä ja kruunusta. Kun näiden tyttöjen nimet viimein julkistetaan, ei America Singer voi muuta, kuin tuijottaa lamaantuneena televisiota kuullessaan nimensä. Kaikki muut iloitsevat, mutta America on vain kauhuissaan. Hän joutuisi jättämään taakseen salaisen rakkaussuhteensa kastiltaan alempiarvoiseen Aspeniin ja kilpailemaan kruunusta, jota hän ei edes halua. Mutta hänen perhe tarvitsee rahat, jotka kilpailuun osallistumisesta saa.

Saapuessaan palatsiin, America kohtaa ensimmäisenä kaikkein inhottavimmat tytöt, mutta joistakin muodostuu jopa hänen ystäviään, joita hänellä ei ole koskaan ennemmin ollut.  Jatkuvana uhkana ovat kapinallisten väkivaltaiset hyökkäykset. Sitten America kuitenkin tapaa prinssi Maxonin ja alkaa vähitellen kyseenalaistaa itselleen tekemiä suunnitelmia. Ehkä tulevaisuuden haaveet voivat muuttua, ehkä jopa tunteet. Kuka on palatsissa vain kruunun ja loisteliaan elämän takia, kuka oikeasti rakastaa prinssiä?

Kirja oli hyllyssäni monta viikkoa. Luin ensin muutaman sivun ja totesin sen olevan tylsää ja hitaasti luettavaa. Sitten tartuin kirjaan uudestaan ja rupesin lukemaan eteenpäin. Jäin koukkuun.  Ensimmäiset 50 sivua luettuani, en olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni. Älä siis luovuta, vaikka alku vaikuttaisi tylsältä! Rakkautta, jännitystä, yllättäviä valintoja… Suosittelen ehdottomasti. Tämä on niin erilaista luettavaa, paras kirja hetkeen!
                                                                                                                                                               Laura LeväKategoria: Arvostelut