Arvostelussa

Siantappajat

Siantappajat4-1100x733.jpg

Kuva ja etusivun kuva: Jukka Kontkanen, Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri, 3.11.2015, klo 19:00

Käsikirjoitus: Mirja Kuivaniemi
Dramatisointi: Vesa Tapio Valo, Mirja Kuivaniemi
Ohjaus: Eija-Irmeli Lahti
Lavastus: Teppo Järvinen
Pukusuunnittelu: Riikka Aurasmaa
Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski
Äänisuunnittelu: Sami Silén
Näyttelijät: Mia Vuorela, Sari Jokelin, Ilkka Koivula, Jukka Puronlahti, Topi Kohonen, Anelma Kantola, Eerik Kantokoski

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmässä Siantappajat keski-ikäinen nainen käsittelee monivaiheista rakkauselämäänsä. Näytelmä alkaa, kun kyseinen nainen, Marja (Mia Vuorela), ampuu nykyisen miehensä. Ampuja on miehen toinen nainen, mutta on rakastanut tätä enemmän kuin ketään aiemmin. Tämän jälkeen alkaa tapahtuma-sarja, joka peilaa entisten suhteiden pahoinpitelyjä, pettämisiä ja hylätyksi jäämistä.

Näytelmä alkaa pamauksella. Naisen elämän rakkaus on kuollut. Marja lähtee poliisia ja syytettä pakoon Tampereelta lapsuudenkotiinsa Pohjanmaalle. Tekoja ja sanoja kommentoi kuollut mummo, joka luo Marjan pään sisään ääniä.

Näytelmässä ikään kuin lähdetään eteenpäin, mutta ampumakohtauksen tullessa uudestaan vastaan huomaa näytelmän kulun kääntyneen vastakkaiseen suuntaan. Nainen kertoo epäonnisesta rakkauselämästään, joka on surullista kuultavaa. Kokonaisuuskin itsessään on masentava ja ilonpilkahduksen tuntuvat olevat kieroutuneita tavalla tai toisella

Siantappajat on syväluotaava näytelmä. Läpi käydään vahvoja ja surullisia tunteita, myös käsitellään loppuun vaietut puheenaiheet, joiden aika on koittanut. Näytelmää voi suositella katsojalle kuin katsojalle. Revyystä ei silti ole kyse.

Arvio: 2,5/5

Hanna OllinkoskiKategoria: Arvostelut