Arvostelussa

rewr.jpg

Arvostelussa Straight Outta Compton

Vuonna 1987, rapin synnyn suurimmat vaikuttajat Dr. Dre, Eazy E ja Ice Cube perustivat rap-yhtyeen nimeltä N.W.A (Niggaz with additudes). Yhtyeen biisit kertoivat ajan rankoista oloista, rasismista, huumeista, jengiläisistä yms… Yhtyeen suosituimmaksi biisiksi jäikin varmaan Fuck tha Police. Tämän tarinan alkulähteille palaa elokuva Straight Outta Compton.

Elokuvan pääosissa nähdään Ice Cuben, Dr. Dren ja Eazy-E:n rooleissa O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins ja Jason Mitchell. Elokuvan ovat tuottaneet alkuperäiset N.W.A.-ryhmän jäsenet Ice Cube ja Dr. Dre sekä Tomica Woods-Wright, Matt Alvarez ja Gray ja Scott Bernstein.

Straight Outta Compton kertoi legendaarisen rap-yhtyeen N.W.A:n rankkaa syntytarinaa. Elokuva oli hyvin toteutettu ja juoni oli hyvä ja oikea. Mielestäni elokuvaan pystyi syventymään ja sitä pystyi katsomaan eri näkökulmista. Näyttelijätyö oli hyvää ja näyttelijät näyttivät hyvin paljon alkuperäisiltä. Varsinkin Ice Cuben näyttelijä, joka on muuten Ice Cuben oma poika, kuin ilmetty isänsä.

Kontrolli ja valikoiva historiankirjoitus alkavat näkyä elokuvan loppupuolella, kun gangstarapin pahistähdistä tehdään oikeudenmukaisuuden esitaistelijoita ja parannuksen tekijöitä. Naisia on elokuvassa melko paljon, mutta puherooleissa oikeastaan vain yksi äiti ja pari puolisoa. Loput ovat osittain tai täysin alasti esiintyviä bändäreitä ja bilettäjiä.  

Annan elokuvalle 4 tähteä.

Miro Lyly

Elokuvayhteistyö Bio Marilyn, SeinäjokiTagit: Arvostelu, Miro
Kategoria: Arvostelut