Arvostelussa elokuva

Elämältä kaiken sain

ElamaltaKaikenSain.jpg

Kuvat: www.finnkino.fi

Ohjaaja: Mika Kaurismäki
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Armi Toivanen, Peter Franzen, Jani Volanen, Lenita Susi

Elokuva alkaa tilanteesta, jossa tytär (Armi Toivanen) menee katsomaan isäänsä (Vesa-Matti Loiri) lapsuudenkotiinsa ja järkyttyy näkemästään. Isä ja koti ovat molemmat huonossa kunnossa. Tytär päättää sopivan elämäntilanteen tullen muuttaa taloon isänsä luo, mukanaan avopuoliso (Peter Franzen) ja tämän gootti-tytär (Lenita Susi). Alku, etenkin talon korjaamiseen liittyen, on kankea. Tämän vuoksi tytär päättää palkata avuksi remonttimiehen, jonka tapasi baarissa. Taloa aloitetaan remontoimaan. Ihmissuhdesotkuja ja -oivalluksia sekä ongelmia on riittämiin. Lopulta käy ilmi, että remonttimies valehtelee henkilöllisyydestään ja gootti-tytär rakastuu.

Kokonaisuudessaan ”Elämältä kaiken sain” -elokuva on hyvä. Huumoria riittää, mikä on aina positiivinen asia. Toisaalta tuntuu, että pieneen aikaan on yritetty sulloa niin monta elokuva-genreä kuin mahdollista. Trilleri, draama, komedia, tragedia. Tämä sekoittaa katsojan päätä ja tekee kiireisen vaikutelma. Maisemat elokuvassa ovat mahtavat. Roolisuoritukset, nekin mukiinmeneviä.

2/5

Hanna OllinkoskiKategoria: Arvostelut