Nälkäpeli (The Hungergames)

Nälkäpeli –elokuva, perustuu Suzanne Collinsin kirjoittamaan tieteisromaaniin.
Elokuvan on ohjannut Gary Ross. Elokuvan pääosia pääsivät näyttelemään Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark) ja Liam Hemsworth (Gale Hawthorne).

Elokuvan maailman ensi-ilta koitti 23.3.2012

Näin lyhyesti elokuva kertoo Pohjois-Amerikan raunioista jonne on syntynyt Panem niminen maa, joka muodostuu 13 vyöhykkeestä. Nämä vyöhykkeet kapinoivat aikoinaan suurta Capitol pääkaupunkia vastaan. Häviön seurauksena kolmastoista vyöhyke tuhottiin ja kehitettiin julma Nälkäpeli ja se kuvataan televisio-ohjelmaksi, jota kaikkien on pakko seurata. Joka vyöhykkeeltä luovutetaan yksi tyttö- ja poikatribuutti taistelemaan areenalle elämästään. Onni osuu huonosti vyöhykkeellä kaksitoista asuvan Katnissin 12 –vuotiaan pikkusiskon Primrosen kohdalle ja näin Katniss ilmoittautuu vapaaehtoiseksi pelastaakseen pikkusiskonsa julmalta peliltä ja kuolemalta. Katnissin lisäksi vyöhykkeeltä lähtee mukaan Peeta, joka joskus vuosia sitten teki palveluksen hänelle. Ennen peliä Peeta kertoo haastattelussa olevansa rakastunut Katnissiin ja kerää näin sponsoreita heille, mutta onko rakkaus sittenkin aitoa..?

Elokuva oli hienosti rakennettu kokonaisuus, jota voi vain ihailla. Puvut olivat loistavia ja näyttelijät osasivat samaistua elokuvaan. Jäin vähän harmittelemaan, ettei elokuvassa ollut kaikkea olennaista mitä kirjan tapahtumissa oli. Silti suosittelen elokuvaa kaikille, jotka pitävät jännityksestä ja pienoisesta fantasiasta.

Huomatkaa elokuvan olevan K12, mutta aikuisen seurassa leffaa pääsee katsomaan 9-vuotias. Tarkemmitta juonipaljastuksia kertomatta, käykää katsomassa tuo lumoava elokuva.

Arvostelun kirjoitti: Sofia MäntyKategoria: Arkisto 2012