Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows part 1) on viimeinen J.K Rowlingin mahtavasta kirjasarjasta. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 17. marraskuuta 2010. Toinen osa tulee elokuvateattereihin Suomessa 15. heinäkuuta 2011. Molemmat osat ohjaa David Yates ja käsikirjoittaa Steve Kloves.

Tarinan katkaisukohta ensimmäisen ja toisen elokuvan välillä sijoittuu kirjan 24. luvun paikkeille. Elokuva alkaa miehestä joka puhuu, mutta sen jälkeen näkyy Hermione Granger (Emma Watson), joka unohduttaa vanhempansa. Ja lähtee ystäviensä kanssa uuteen seikkailuun. Harry Potter (Daniel Radcliffe) päättää etsiä ystäviensä kanssa loput hirnyrkit tappaakseen Lordi Voldemortin (Ralph Fiennes). Kun ensimmäinen hirnykki löytyy ystävysten on vaikea tuhota sitä, koska eivät tiedä kuinka se tuhotaan. Jo ensimmäisessä osassa Harryn osa ystävistä saa surmansa. Kotitonttu Dobbyn kuolema on Harrylle paha pala. Dobby teki kaikkensa pelastaakseen Harryn henken, mutta saa itse puukon rintaansa. Lordi Voldemort haluaa havitella maailman voimakkainta taikasauvaa, jonka Albus Dumbledore (Michael Gambon) omisti. Voimakkaita tunteita elokuva pitää sisällää.

Elokuvassa tapahtuu mitä kummallisimpia käänteitä, jotka katsojan on pakko katsoa tarkkaan. Elokuvaa katsoessa ei millään muotoa voi nukahtaa, koska elokuva on jännitystä täynnä. Elokuvasta tekee enemmän jännivämmän se, ettei ole lukenut kirjaa.

Elokuvassa oli hyvää
Sen mahtavat äänet.
Tarkkaan tehdyt kohtaukset
Kokonaisuus oli hieno
Hyvää myös se ettei edetty liian nopeaan tahtiin.
Näyttelöijen tunteet näkyivät ja tuntuivat todella aidoilta.
Toivoin itse että itkisin elokuvassa, ja niin itkin ja se on positiivistä.

Elokuvassa oli huonoa
Minua häiritsi päähenkiöitten ulkomuoto, erityisesti poikien. Näyttivät liian vanhalta, vaikka kuuluisivat näyttää 17-18 -vuotiailta.
Mies joka puhui alussa; ei vaikuttanut siltä, että elokuva alkaisi. Huonosti esiteltiin uusia ihmisiä, ei pysynyt helposti nimissä mukana.

Kaikenkaikkiaan elokuva oli erinomainen, odotan innolla seuraavaa osaa! Kannatan kaikkia katsomaan elokuvan, mutta huomautan että elokuva on K11.

Lähde: Wikipedia

Arvostelu: Heidi KangasKategoria: Arkisto 2010