Bandorama vaihto

Lähdimme illalla kymmenen tienoilla kohti Seinäjoen nuorisotoimen leirikeskusta eli toisin sanoen Kessulaa. Kaikki olivat vähän masiksessa siitä, että itävaltalaiset eivät päässeekkään tulemaan. Itse en ollut käynyt koskaan siellä vielä, mutta odotin reissua kumminkin hyvillä mielillä. Perille päästyä oli ensimmäisenä tietenkin iltapala ja sen päälle majottautuminen. Minä ja pari kaveriani vaihdettiin jotakuinkin kolme kertaa huonetta. Sillä aina kun olimme päättäneet jäädä huoneeseen, se alkoikin käydä ahtaaksi ja pieneksi, mutta kyllä sopu sijaa antaa ja löydettiin lopulta se oma huone. Kaikki painu pehkuihin ja aamulla oli aikainen herätys. Kaikki laahusti väsyneinä kohti aamupalaa. Päivälähti käyntiin leikkien ja pelien parissa. Mölkkyäkin tuli heiteltyä. Illalla päästiin uimaan. Vesi oli kylmää, mutta lämpeni kun siihen tottu. Illalla meidät jaettiin vielä bändi ryhmiin. Sitten olikin aika mennä nukkumaan. Tai jos sitä nyt nukkumiseksi sanoi enemmän se oli kännykällä facebookissa olemista tai muuten vain tekstailua, ainankin meidän kämpäs!

Seuraava aamu lähti käyntiin aamu-uinnilla. Jotkut olivat uskaltautuneet uimaan, kun toiset nukkuivat. Itse käänsin vain kylkeä ja jatkoin uniani. Aamiaisen jälkeen menimme ryhmiin joihin meidät oli jaettu edellisenä iltana. Toiset menivät takkahuoneeseen ja toiset jäivät soittelemaan päärakennukseen. Minä menin ensimäisenä takkahuoneeseen. Me sivistimme meidän eurooppa kulttuuriamme kirjoittamalla asioita ylös Suomesta ja Itävallasta. Tauon jälkeen vaihdoimme työpisteitä ja meidän porukka pääsi vähän soittelemaan, kun toiset menivät sivistämään itseään. Toisena työpajana oli Louhimon Bändisimulaattori, jossa kaupungin kesäsoittajista Topi ja Josefiina opettivat meitä soittaman. Toiset soittivat kitaraa ja bassoa minä soitin pienoa, yks soitti rumpuja ja yksi laulo. Myöhemmin tapahtu silleen, että löysin itseni mikrofonin takaa enkä pianon. Opettelimme biisin nimeltä "Happo Radio - Maailman toisella puolen" ihana kappale! Taas päästiin uimaan. Ja tietenkin käytiin välillä syömässäkin. Myöhemmin iltapäivällä oli valokuvasuunnistusta. Mikä oli vaikeaa, sillä kaikkia kuvia ei mennannut millään löytää! Ja sitten kysymykset niissä oli englanniksi ja sellaisen ihmisen niinkuin minun, jolla on 7 enkku pärjäsi oikein mainiosti! Eli en ymmärtänyt mitään..

Keskiviikkona oli kotiin lähtö päivä. Leiri oli ollut todella hauska ja kiva. Molemmat bändit esitti ennen lähtöä vielä opettelemamme laulut. Ei leiri ollutkaan niin epäonnistunu kuin kaikki aluksi luuli, hyvä niin. No onneksi näemme itävaltalaiset sitten keväällä ja toivottavasti näemme.

Teksti: Rosa KoskiniemiKategoria: Arkisto 2012