Hiihtolomalla Honkiniemessä

Päivä 1 (sunnuntai)

Aamulla bussi lähti Ylistaron komian kirkon pihasta 14 reikäleipä ja näin alkoi kahden tunnin ajomatka hauskojen ihmisten seurassa. Varjopuoli: Linja-autossa oli tukahduttavan kuuma....

Saavuimme siis 16.00 tienoilla. Samaan aikaan paikalla oli seinäjokisia riparilaisia. He katsoivat meitä oudosti. Mutta siihen saattoi vaikuttaa se, että me tuijotimme heitä. Siis koska he tuijottivat meitä...

Toinen ohjaajistamme, Sami Nortunen, kävi hakemassa meille avaimet mökkeihimme. Kävimme kylläkin ensin katsomassa yhteistä kokoontumistilaamme, Tapiolaa. Ihana nimi, rakennukselle. Pojat menivät yhteen asuntoon, tytöt mahoittuivat kahteen vierekkäiseen ja leiriohjaajat menivät omaansa.

img_7253dhEX.jpg
Kokoonnuimme Tapiolaan. Siellä lauleskelimme ja pidimme raamiksen. Suunnittelimme toisillemme visoja, leikkejä ja valittiin lauluja. Päivä meni hyvin nopeasti. Menimme iltamyöhään honkiniemen kirkkoon iltahartauteen.

Hiljaisuus alkoi 23.00. Arvatkaas, oltiinko me hiljaa!

Päivä 2 (maanantai)

Aamu herätys 07.30 -> 08.00 aamupalalle. Tuli aamuhartaus, tuli kokoontuminen Tapiolaan. Lauleltiin pari laulua, sitten mentiin ulos telmimään.

Pihalla oli kaikenlaisia juttuja! mm. Iglu, joka söi ihmisiä. Teimme polun Tapiolan takaa jottei tarvitsisi kiertää niin kaukaa. Huhhuh kun oli syvää lunta.... Noh, rämpimällä siitä selvitään ;)

11.45 oli lounas. Sen jälkeen suuntasimme jälleen Tapiolaan

Siellä suunnittelimme kirkon iltatapahtumaan ohjelmaa. Tulihan sitä vaikka mitä ehdotuksia: Lumisota, hajotetaan kirkko ja rakennetaan uusi tilalle (yhdessä illassa). Useimmat ehdotukset tosin diskattiin...Sitten pelattiin pelejä mm. Uunoa ja Skibboa. Illan aikana kävimme myös saunassa ja tietysti ulkona juoksentelemassa pyyhe päällä.

Myöhään illalla katsottiin Pirates of the Caribien - Vierailla vesillä. Käytiin jälleen iltahartaudessa ja sitten "nukkumaan".

Päivä 3 (tiistai)
Aamu herätys samaan aikaan ja syömään ja aamuhartauteen. Tapiolaan lauleskelemaan ja lukemaan vähän raamattua.

Päivän odotetuin tapahtuma: Pulkkailu!!! Toiset istuivat pulkissa ja toiset vetivät matkan ajan. Rinteen loppuun kasattiin hyppyri, jossa kaikki koettivat onneaan. Kaikki oli ihan poikki kun lähdettiin takaisin päin.

img_7057DGJL.jpg
Vapaa-ajan vietimme yhdessä hengaillen ja jutellen. Puhuttiin henkeviä. Syömässä käytiin, tottakai. Ja saunassa lämmittelemässä.

Pidimme nuorten illan, kerrottiin mielipiteitä raamiksista ja leiristä. Ja sai soittaa soitintaan, jos oli semmoisen tuonut mukanaan.Mielipiteen kertomisen tuli kestää yli 15 sekuntia mutta vähemmän kuin 3 minuuttia.Itse soitin saksofoniani. saattoi mennä yli 3 minuuttia, mutta ei tarvinnut puhua sen enempää XD. Iltahartauksen jälkeen (kuten tavallisesti) "nukkumaan"...

Päivä 4(keskiviikko)

Noh, aamurutiinit te tiedättekin...

Järjestettiin juttua riparlaisten aamuhartauteen. Valittiin laulut ja Sami sitten puhui siellä.

Sitten olikin aika pakata. Kerättiin viimeisiä ajatuksia leiristä. Jos oikein käsitin ystävieni mielipiteet, voisimme mennä kaikki vaikka heti uudestaan samankaltaiselle leirille. Kerkesimme pelata vähän korttia Tapiolassa, ennenkuin pikkulinkka saapui.

Lähdimme 12.15 kotia kohti. Matka oli tosi hauska!

Toivon, että tulen aina muistamaan leirin ja kaikki ystäväni. Ei vuodet voi meitä erottaa.

Teksti: Noora Perälä
Kuvat: Henna NortunenKategoria: Arkisto 2012