Neulegraffiti

Mikä tämä on? Oletko nähnyt tällaista ennemmin?

Se on neulegraffiti. Niitä näkee nykyään erilaisissa paikoissa, kuten toreilla ja julkisissa rakennuksissa, esim. kuten kauppakeskuksissa. Valitettavasti Seinäjoen lähiympäristössä ei neulegraffiteja paljoa näy, mutta muutama löytyy. Minä itse olen jättänyt yhden graffitin Seinäjoelle Torikeskuksen viereen ja pariin VR:n junaan. Vielä ei kukaan ole tullut kyselemään mitään, mutta runsaasti olen katseita kerännyt. 

Miten se tapahtuu?

Monesti, kun minulla on tylsää, tai ei vaan ole mitään tekemistä, kaivan puikot ja lankoja esiin. Jos minulla ei ole ideaa, että mitä kudon tai ei ole mitään tilaustöitä, niin kudon yleensä suorakaiteen muotoisen ”neuleen”. Tästä suikaleesta tulee neulegraffiti. Kudon useimmiten jämälangoista, koska graffitiin ei tarvitse paljoa lankaa (paitsi, jos tekee ison graffitin.) Joko tässä tai kiinnitysvaiheessa lisään erilaisia koristeita. Esimerkiksi jos laittaa vaikka napeista silmät ja ompelee punaisesta langasta suun, saa hauskan hahmon. 

Teksti: Minna MaansaloKategoria: Arkisto 2010