Lukiovaihdossa yhden jakson ajan

Hanna Mäkinen, Sini-Sofia Savola ja Eerika Västi olivat tutustumassa yhden lukiojakson (2½kk) ajan Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa, Espanjassa. He asuvat suomenruotsalaisen isän ja suomalaisen äitin perheessä kahden muun vaihto-oppilaan kanssa ”bonus-lapsina”. Perheessä asuvilla nuorilla on tietyt kotiintuloajat, joista on erikseen sovittu. Koulu on lähellä perheen kotia ja tytöt eivät vielä tietäneet, kuinka iso koulu on, mutta sen he tietävät, että se on vähän pienempi kuin Ylistaron lukio. Sini kertoi, että koulussa on rento lukujärjestys. Hän kertoo myös aikovansa urheilla siellä vapaa-ajalla, urheilua kun hän harrastaa.

Millä mielellä lähdette Espanjaan?
- Hanna: Tosi hyvä fiilis on. En ole oikein vielä tajunnut, että me lähdetään.
- Eerika: Ei oikein usko vieläkään, että ollaan lähdössä.
- Sini-Sofia: Tosi hyvä fiilis on, mutta odottavainen. Odotan perheen näkemistä!

Mitä teidän vanhemmat ovat sanoneet tästä vaihto-jutusta?
- Hanna: Kun vanhemmat tietävät, että olen halunnut aina lähteä, niin ne eivät olleet ”mitenkään”. Vähän haikeina ne tosin on ollut.
- Eerika: Minulle sanottiin että ” No mene vaan! Anna mennä vaan”
- Sini-Sofia: Isä ei ensin olisi päästänyt, mutta sitten sanoi, että mene vaan, jos uskallat. Äiti sanoi kanssa, että mene vaan.

Mitä teidän kaverinne ovat sanoneet?
- On ollut onnellisia meidän puolesta. Mutta silti ollut vähän harmissaan..

Mitä toivotte tältä jaksolta?
- Tänään täytyy pakata ja jännittää, et paljonko tavaraa jää kotiin ja mahtuuko kaikki tavarat mukaan. Me lähdetään Vaasasta ja lennetään Malagaan ja sieltä matkanjärjestäjä tulee hakemaan meidät perheeseen. Turvallista on varmasti kun on kaks kaveria mukana. Toivotaan, että olisi hyvä sää ja että saataisiin uusia kavereita ja oppisi kieltä ja kulttuuria.

hanna__sini_sofia_ja_erika_kuva8J7a.jpg

Teksti ja kuva: Minna MaansaloKategoria: Arkisto 2010