Harrastuksena seurakunnan kerhon ohjaaminen

Seurakunnan kerhot painottuvat kirkolliseen opetukseen. Kerhoissa pidetään hartaus, mutta myös askarrellaan ja leikitään. Kerhot ovat yleensä tarkoitettu ala-aste ikäisille, mutta on myös joitakin kerhoja yläaste ikäisille. Kerhon ohjaajat ovat pääsääntöisesti yläastelaisista ylöspäin. On myös joitakin ala-astelaisten pitämiä kerhoja.

Kerhon ohjaajille järjestetään koulutusta noin kerran tai kaksi vuodessa. Koulutuksissa ratkotaan ongelmia, opitaan uusia leikkejä ja kerhon ohjausta. Kerhoihin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä oman seurakunnan työntekijään.

Hyviä puolia kerhoissa on hauskan pito ja nuorempien ohjaaminen, huonot puolet on haastava järjestyksen pitäminen.
Kerhon ohjaajilla on hyvä olla apuvälineinä kerhovihko ja tarvittavat välineet askarteluihin ja ainakin leikkeihin. Kerhon ohjauksesta saa hyvän mielen ja meillä Ylistarossa kerhon ohjaajat saavat palkan puolen vuoden välein. Kerhosta saa myös kerhonohjaaja koulutus todistuksen.

Teksti: Marika Järvi ja Pinja SuvantoKategoria: Arkisto 2010