Kullervo-musikaali - klassinen tarina saa uuden ilmeen

Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat tuottavat Seinäjoen Rytmikorjaamolle syksyllä Kullervo-musikaalin. Perusajatuksena on modernisoida klassinen tarina ja tuoda se erityisesti nuorten ulottuville.

Kuluva vuosi on Kalevalan 175-vuotisjuhlavuosi, ja sen teemana on innostaa suomalaisia lukemaan Kalevalaa sekä tekemään siitä rohkeasti uusia tulkintoja. Juuri tähän työryhmä halusi tarttua. Yhdessä ohjaaja Katja Kujalan kanssa työryhmä haluaa tehdä Kullervo-musikaalista raikkaan ja nykyaikaisen tulkinnan. Musikaalin teksti on Seppo Parkkisen käsialaa ja musiikit on säveltänyt maailmalla mainetta niittänyt Sakari Kukko. Musiikin ryhmälle sovittaa yhtye- ja orkesterimuusikko Lasse Asu.

Kullervo-musikaalin toteuttavat Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Kulttuurituotannon 3.vuosikurssin opiskelijat. Siksi onkin luontevaa, että musikaalin taiteellisesta toteutuksesta vastaavat opiskelijat itse. Projekti on heille sekä tärkeä oppimiskokemus että hauska viimeinen silaus pian päättyville opinnoille.

Musikaalin ensi-ilta on 1.11.2010 ja se toteutetaan Seinäjoen Rytmikorjaamolla.
Rytmikorjaamo on teatteritilana erilainen ja se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet käyttää nykyaikaista valo-, ääni- ja videotekniikkaa sekä muita luovia ratkaisuja toteutuksessa. Ajatuksena on myös tällä tavalla lisätä nuorten aikuisten kiinnostusta musikaaleihin ja Seinäjoen kulttuuritarjontaan sekä samalla edistää Rytmikorjaamon tilojen monipuolista käyttöä.

Opiskelijoiden tavoitteena on luoda Kullervo-musikaalista taiteellisesti ja tuotannollisesti ammattitaitoinen kokonaisuus, joten apuna käytetään alan ammattilaisia mm. maskeerauksen, lavastuksen, puvustuksen sekä teatteritekniikan osalta. Tuotannossa hyödynnetään myös muiden Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutusohjelmien osaamista, esimerkiksi graafikkoina toimivat Riina Roms ja Heidi Pirttijärvi Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Muotoilun yksiköstä.Tagit:
Kategoria: Arkisto 2010