DJ Jukola

Haastattelussa Antti Kujala

Olitko keskivertoa ahkerampi reiveissä kävijä, vai mikä sai sinut innostumaan dj-hommista?

DJ-hommat oikeastaan alkoi kiinnostaa, kun kaveri aikoinaan lähti autoilemaan mun kanssa ja hällä soi autossa c-kassulta silloisen radiomafian tiistain tanssi-illan dj Dizzyn drum'n'bass ohjelma. Se oli jotain niin siistiä musaa, et kylmät väreet iski. Sen jälkeen oli pakko alkaa kaivamaan lisää ja lisää ja ...! Tästä meni sitten toki muutamia vuosia ennen kuin ostin omat dekit ja aloin harjoittelemaan. Mutta drum'n'bass oli todella iso alkusysäys koko touhuun.

Miten etenit tähän tilanteeseen, että sait tehtyä harrastuksestasi ammatin?
Nykyhetkeen on päästy milläs muullakaan kuin kovalla työllä. Kun muutin Tampereelle aikoinaan, niin täällä toimi semmoinen dj-kollektiivi kuin Plauge. Tutustuin tyyppeihin, ja kohta jo kyselinkin olisiko mahdollista päästä hommaan mukaan. Jätkät otti mut sitten tosiaan remmiin ja tässä ollaan. Aluksi tehtiin paljon pienempiä juttuja ja siitä on lähdetty sitten juonimaan ties mitä hauskaa.

Mikä on parasta työssäsi?
Radiot soittavat listakamaa, ja ne biisit kaikki tuntee. Media hehkuttaa, että nyt rokkipumput valloittavat maailman ja suomi saadaan maailmankartalle. Mä en oikein ymmärrä tätä meininkiä. Kyllä sitä musiikkia oman maan rajojen ulkopuolelle julkaistaan aika ajoin. Suomessa on yli vuosikymmenten ja genrerajojen tehty aivan mahtavaa musaa. Ja se saa mut dekkien takana hyvälle tuulelle kun soitan jotain biisiä, mitä joku henkilö ei ennen ole kuullut, mutta tulee innoissaan kysymään että mitäs hittoa tää on?

Parhaat bileet, joissa olet ollut dj:nä?
Aukusti tietysti!

Miksi suosittelisit dj-hommia nuorelle?
Se on hauskaa hommaa! Kannattaa tulla tsekkaan pajalle tai teltalle, missä soitellaan!

Mitkä ovat hyvän dj:n tärkeimmät ominaisuudet?
Soittaa hyvää musaa, oikeessa järjestyksessä! Se on kaiken a ja o. Sitten täytyy osata lukea yleisöä. Ja hyvä dj on kokenut dj.

Miten saat vaisun kansan tanssilattialle ja keinuttamaan lanteitaan?
Oikeeseen väliin tiputetulla raflaavalla rallilla.

Mikä on sinun suosikkikipaleesi?
Hyvässä biisissä on sopivan rososet saundit, pitkät melodiat ja hyvä groove

Teksti: Jenni LiikaojaTagit:
Kategoria: Arkisto 2010