Ohjaamo Seinäjoki

Tarvittaessa tietoa, tukea tai ohjausta koulutuksen, harrastuksien tai työllistymisen parissa, on Ohjaamo juuri oikea paikka. Monelle nuorelle tämä mahdollisuus saattaa kuitenkin olla vieras, joten on parempi kuin hyvä vähän tutustua siihen, mistä Ohjaamossa on kyse.

Ohjaamo on lyhyesti sanottuna alle 30-vuotiaille suunnattu monialainen palvelu, mutta mitä se tarkoittaa? Sitä, että saman katon alta löytyy kaikki nuorten palvelut: TE-toimisto, Kela, Nuorisopalvelut, opinto-ohjaaja, aikuissosiaalityö sekä ammatinvalintapsykologi. Näiden palveluiden ollessa vakituisesti osa Ohjaamoa, siellä vierailee myös muita eri alojen ammattilaisia.

7430996672954833979_IMG_7045.jpg

Ohjaamoon voi saapua niin ajanvarauksella kuin ilmankin, jos on ongelmia minkä tahansa asian kanssa. ”Jos ei ole opiskelupaikkaa tai töitä, haluaisi ruveta harrastamaan jotain, muttei oikein tiedä mitä tai on uusi paikkakunnalla ja tarvitsee vähän tietoa, tänne voi tulla käymään”, Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu JIBBOn Veera Rinta-Porkkunen kertoo.

Ohjaamolla yritetään aina korostaa sitä, että se on hyvin matalan kynnyksen paikka. ”Voi tulla vaikka vaan käymään, tai voi tulla vaikka kahville”, nuoriso-ohjaaja Marika Eromäki sanoo. Kaikkien Ohjaamoiden tarkoitus on, ettei ihmisiä pallotella virastosta toiseen, vaan kaikki palvelut ovat saman katon alla. ”Täällä meidän sisäisesti ohjataan ihmiseltä toiselle”, Rinta-Porkkunen selvittää.6F4D42EF-13A3-41F3-8D72-EB22304DBDDD.jpegSeinäjoen Ohjaamo on avoinna aina maanantaista perjantaihin, kello 12.00 – 15.30. Se jää kuitenkin kesätauolle 1.7. – 4.8.2019, mutta avaa jälleen ovensa maanantaina 5.8.2019. Viikolla 38 Ohjaamossa vietetään avoimien ovien viikkoa, ja silloin luvassa on kaikenlaista ohjelmaa.

Seinäjoen Ohjaamoon voi tutustua tarkemmin muun muassa Instagramissa: @ohjaamoseinajoki.

-1030995121142810172_IMG_7053.jpg

Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Arkielämää