Nuorisovaihto

IMG-20181016-WA0002.jpgSeinäjoen ja Schweinfurtin nuorten ystävyyskaupunkivaihto toteutui jälleen 1.-10.8.2018, tällä kertaa Suomessa. Kymmenen päivän aikana ehti tapahtua paljon. Vietimme suurimman osan ajasta Seinäjoen Kesäsiirtolassa, mutta vierailimme myös Seinäjoella ja Peräseinäjoella. Keräsin muilta mukana olleilta suomalaisilta nuorilta tunnelmia leirin jälkeen. Tässä osa heidän mainitsemistaan asioista.

“Mulle jäi hyvät fiilikset leiristä. Ohjelma oli mukavaa ja vapaa-aikaakin riitti. Parasta oli tutustua saksalaisiin nuoriin ja kartoittaa kielitaitoa. Oli kivaa tehdä erilaisia juttuja yhdessä”
Tiia, 17

20180809_093942.jpg
“Leiri saksalaisten nuorten kanssa oli mahtava kokemus! Oli mahtavaa saada uusia ystäviä Saksasta. Parasta olivat illat nuotion äärellä ja erilaisten kulttuurien vertailu. Leirin huipennus oli leiridisco, johon kaikki lähtivät innolla.”
Hanna, 16


“Mulle jäi hyvät, mutta haikeat fiilikset leiristä. Parasta leirissä olivat saksalaiset ja hyvä seura, ja ikävintä oli hyvästellä heidät viimeisenä iltana. Kyynelittä ei päästy kotiin. Leirin ohjelma oli mukava ja tekemistä oli riittävästi päiville. Vapaa-aikaakin jäi sopivasti. Ainoa ärsyttävä asia oli leiriolympialaisten tunnusmusiikki. Siitä jäi ikuinen korvamato.”
Nella, 17

20180808_125846.jpg


“Leiri oli aivan mieletön! Erilaiset aktiviteetit pitivät päivät mielenkiintoisina eikä tylsiä hetkiä juuri ollut. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja uusien ystävien löytäminen merkitsi paljon. Leirin aikana oma kielitaitokin kehittyi. Kokonaisuutena vaihtokokemus oli aivan mahtava ja mieleenpainuva!”
Iris, 16

 

Kuten kommenteista näkee, kansainvälinen kohtaaminen on antanut paljon. Olin itsekin mukana nuorisovaihdossa, joka oli upea kokemus ja nautin siitä suunnattomasti. Erityisesti kokeilemamme wakeboarding oli hauskaa! Suosittelen kaikille nuorille tätä silmiä avartavaa vaihtoa, jonka saa toteuttaa ihanien nuoriso-ohjaajien kanssa!

IMG-20181016-WA0001.jpg

Teksti: Teresa Stürzenberger
Kuvat: Teresa Stürzenberger ja Seinäjoen kaupungin nuorisopalvelut
Kategoria: Kansainvälisyys