Fuerteventura

laura_header2.jpgKanariansaarilla sijaitseva Fuerteventura oli kaunis, vaikkakin hieman kaukana kaikesta, eikä rannassa voinut uida. Hotelli oli kuitenkin sellainen urheiluhotelli, jossa oli paljon kaikenlaista tekemistä. Tosin kaipasin enemmän shoppailua, mutta hotellin lähellä ei ollut kuin yksi ruokakauppa ja hieman kauempana ravintola. Muualle piti lähteä taksilla tai vuokra-autolla.

Heti loman alussa vuokrasimmekin päiväksi auton, jolla pääsimme kiertämään ympäri saarta. Etelässä kävimme kauniilla laguunilla, kaupungissa ostoksilla ja pohjoisessa hiekkadyyneillä. Saari on sen verran pieni, että sen pystyy ajamaan etelästä pohjoiseen vain muutamassa tunnissa.

Loman alussa ajattelin, että nyt ainakin ehdin kunnolla urheilla, kun joka päivälle oli ohjelmassa erilaista ryhmäliikuntaa. Se haave jäi kuitenkin vain kahteen hikiseen ryhmätuntiin, sillä loman puolivälissä iski vatsatauti. Sen vuoksi täytyi sitten käydä lääkärissä tiputuksessa ja syödä iso määrä lääkkeitä vielä kotonakin. Onneksi oppaiden avustuksella löysimme auki olevan lääkäriaseman, sillä julkisille lääkäreille ei ollut enää aikoja. Siinä vaiheessa sai kyllä kiitellä matkavakuutusta, joka oli otettu juuri ennen ressuun lähtöä, sillä muuten tuliaisena olisi ollut monen sadan euron lasku.

Laura_header.jpgSiinä sitten jäi eläinpuistossa käynti ja liikunta sekä altaalla uiminen pariksi päiväksi. Huonosti nukuttujen öiden jälkeen ei myöskään jaksanut juuri mihinkään lähteä. Loppuviikosta kuitenkin vielä retki saaren pääkaupungin ostoskeskukseen, josta sai hankittua tuliaiset, joiden ostaminen oli jäänyt hieman vähemmälle. Viimeisenä iltana hotellilla jopa ammuttiin raketteja.

Joinakin päivinä sää oli todella lämmin, mutta välillä tuuli kuitenkin viilensi ilmaa, minkä takia joutui kulkemaan pitkähihaisessa. Altaalla tarkeni joinain päivinä myös uimaan ja rusketustakin tarttui. Nyt tuosta reissusta tuntuu jo olevan niin pitkä aika, että pian varmaan nousee uusi matkakuume, kun pitäisi päästä vaihtamaan maisemaa.

Kuvat ja teksti: LauraKategoria: Arkielämää