Suuri Uimapaikkatesti TOP 5

5. Lehtisalon louhoksen uimaranta, Nurmo ★★★½

Osoite: Lehtisalon louhos uimaranta / Veden lämpötila 15℃

Lehtisalon_louhos.jpg”Selkeästi jo parempi uimapaikka on Lehtisalon louhos, Paukanevan laitamilla. Viereisen suon pitkospuureiteiltä uimaan poikkeaminen on helppoa, mutta valitettavasti paikalle suolta tulee usein myös hyttysiä. Laiturin lisäksi rannalla ei ole muuta rakennettua. Se ei tässä tapauksessa suuresti haittaa. Koko päivän uitua erivärisissä kuralammikoissa Lehtisalon louhos näyttäytyy suorastaan paratiisilta kohtuu kirkkaine vesineen ja pehmeine hiekkoineen.  Ensimmäistä kertaa rannalle tekisi mieli jäädä pitkäksikin aikaa.”

4. Kauhajärven uimaranta, Lapua ★★★½

Osoite: Honkiniementie 360 / Veden lämpötila 12℃

Kauhajrvi.jpg”Jotain testin objektiivisuudesta kertoo se, että arvioijan oma suosikki sijoittuu neljänneksi. 30 kilometrin päässä Lapuan keskustasta sijaitsevan Kauhajärven uimarannan ensivaikutelma oli huonosti hoidettu. Pieni hiekkaranta kasvoi heinää, ja koko rantaviiva oli kaislojen peittämää. Myös vesi oli jäätävää 12 asteista.

Vessa ja pukuhuonetilat olivat kuitenkin siistimmästä päästä ja veteen tottuessa huomasi loivan rannan olevan pehmeää hiekkaa. Rannan lumpeet ja kaislikko viestittävät villiydestä. Miljöö oli kuin kesämökillä. Sitä tunnetta ei testissä tämän jälkeen saavutettu. Kauhajärven kaukainen sijainti mahdollistaa rauhallisen, rennon, kaupungista vieraantuneen uimiskokemuksen, jollaista todella kaipaa. Jos uiminen on uimapaikalle suuntaamisen pääasiallinen tarkoitus, Kauhajärvi on numero yksi!”

3. Konnanmonttu, Ilmajoki ★★★½

Osoite: Tiilitie 127 / Veden lämpötila 16℃

Konnanmonttu.jpg”Konnanmonttu on Ilmajoen kunnan ainut ylläpitämä uimapaikka. Junaradan ja tien välissä oleva isohko monttu tarjoaa mukavan uimamahdollisuuden. Se on jokaiselta osa-alueeltaan keskimääräisen hyvä. Ainut heikkous on pohjan vallannut sammal. Pohja tullaan ruoppaamaan kuitenkin lähivuosina ja koko aluetta on seuraamassa laajempi kehittäminen, esimerkiksi leikkitelineiden muodossa. Lähtökohdat parannuksille ovat, kuten testin sijoitus paljastaa, loistavat.”

2. Tanelinrannan uimaranta, Nurmo ★★★★

Osoite: Lampitie 10 / Veden lämpötila 15℃

Tansku.jpg”Paikoin, jopa 20 metriä syvä uimapaikka muistuttaa joukosta eniten isoa yleisöuimarantaa. Hiekkarantaa riittää ja pitkä, monihaarainen laituri mahdollistaa satojen ihmisten viihtymisen. Vesikin on kohtalaisen kirkasta. Tämän vuoden uutuus, seinäjokisten nuorten pyörittämä kaapelivesihiihto, tuo raikkaan lisän saunan ja ravitsemuspalveluiden rinnalle. Ainut mikä herätti hilpeyttä testiryhmän piirissä, oli vessan sijainti noin 100 metrin päästä rannalta. Vessa kuitenkin on, samoin kuin pukukopit. Tanelinranta osoittaa kilpailukykyisyyteensä.”

1. Veneskosken louhos, Nurmo ★★★★

Osoite: Kuortaneentie 905 / Veden lämpötila 16℃

veneskoski.jpg”Tämän vuotuisen uimapaikkatestin voittaja löytyy Kuortaneentien varresta. Upeat kallioseinämät koristavat kirkasvetistä louhosta. Perusasiat ovat täälläkin kunnossa (vaikkakin lukossa). Voittoon Veneskosken louhoksen tasaisesta kärkiviisikosta nostaa miljöön tuoma piilopaikkaefekti, mutta myös louhoksen keskellä sijaitseva ponttonilaituri. Ainoana lajissaan sen tuoma lisäarvo on korvaamaton.”

Verkkolehti Kantti haluaa uimapaikkatestillään ennen kaikkea nostaa esiin alueen vähemmälle huomiolle jääneitä uimarantoja. Kliseet Pohjanmaan mutaisista vesistä pitivät osittain paikkaansa, vaikka kyllä täältäkin löytyy useita hyviä pulahduspaikkoja. Testi toi esiin yhden näkökulman. Haluaisimme kuulla myös sinun. Äänestä alueen parasta uimapaikkaa Verkkolehti Kantin Facebookissa tai Instagramissa laittamalla meille viestiä. Voittajien kesken arvotaan kengännauhat. Oikein hyvää ja rauhallista juhannusta!Kategoria: Arkielämää