Heinäkuun pääkirjoitus

Aloitin Verkkolehti Kantin kesätoimittajana toukokuun lopulla. Nopeasti tuli selväksi ne teemat, joista aion kirjoittaa kesän mittaan. Pienenä harrastuspohjaisena lehtenä, emme lähde paljastamaan kansakunnan synkimpiä salaisuuksia. Ilmajoen, Lapuan ja Seinäjoen nuorten lehtenä muiden seutujen ja maiden asiat eivät meitä kiinnosta, ennen kuin ne koskettavat meitä eteläpohjalaisia nuoria. Silloin pyrimme raportoimaan asiasta mahdollisimman rehellisesti ja avarakatseisesti.

Mitkään kissan ristiäiset eivät ole lehdellemme liian pieniä. Tulevina viikkoina tulen mittailemaan järvien lämpötiloja ja haastattelemaan jäätelökioskin myyjää. Jos siinä samalla vinkkaan kesän parhaan uimapaikan tai paljastan seuraavan kesätyöpaikkasi, en pane ollenkaan pahitteeksi.  

Nuorille kaikki on mahdollista, me emme vain usein ole tietoisia niistä mahdollisuuksista. Kantti onkin alueen nuorten ikioma salaseura, jossa jaamme kaiken tietomme kiinnostavista kesätyöpaikoista loistaviin harrastusmahdollisuuksiin. Ja jos tiedät hyvän kakkureseptin, loistavan kirjauutuuden tai piilopaikan arjen harmaudelta, kerro siitä ihmeessä meille.

Lehtemme ei ole kaupallinen, sen ei tarvitse tehdä rikkaaksi omistajiaan. Sen ei tarvitse myöskään välttää joitain aiheita, eikä kaunistella mitään. Se ei painosta sinua kirjoittamaan, vaan sinulla on kaikki aika harjoitella, muokata ja miettiä. Sen lisäksi olet itsesi herra, sillä lehdessämme jokainen on päätoimittaja, uutispäällikkö, levikkisihteeri, kuvaaja, graafikko ja toimittaja.

Sinä päätät, mitä luet. Verkkolehti Kantin toimittajana omaat aseman, jolla voit mennä kyselemään ihmisiltä sellaisista asioista, jotka ovat sinua aina mietityttäneet. Sinä pääset paikkoihin minne muuten et pääsisi ja tapaat sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten vaivautuisi kuuntelemaan sinua.

Verkkolehti Kantti on harrastus, joka mahdollistaa paljon, mutta ei vaadi tai pakota mihinkään. Tästä harrastuksesta saat kokemusta ja kokemuksia. Toimittajaksi voit ryhtyä vaikka heti!Kategoria: Pääkirjoitus