Kilpatanssi -niin mikä?

tanssi_header3.jpgAiemmin olen kirjoittanut yleisesti jotain kilpatanssi-harrastuksestani, mutta nyt toiveiden innoittamana päätin kirjoittaa hieman lisää. Edellisen jutun voit käydä lukemassa täältä.

Tällä hetkellä kisaaminen on vähemmällä alkavan loman ja harjoittelun vuoksi. Kuukausi sitten olimme Oulussa ensimmäisissä kisoissa uusilla kuvioilla ja kisakausi jatkuu sitten taas heti kesäloman jälkeen.

Yleensä kisareissuilla ei ehdi nähdä juuri muuta, kuin kisa- ja majoituspaikan, mutta tällä kertaa ehdimme käydä myös Oulun keskustassa. Keväisin onkin ihan erilaista matkustaa, kuin esimerkiksi talvella, jolloin pimeyden vuoksi ei matkallakaan näe juuri mitään. Yleensä vain nukutaan, laittaudutaan, käydään kisaamassa ja lähdetään kotiin. Joskus kisapaikalle lähdetään aamulla kun on pimeää ja takaisin mökille tai hotelliin tullaan vasta illalla, kun on jälleen tullut pimeää.

Ja vaikka sitä aikaa olisi enemmän, ei mitään sen ihmeellisempää välttämättä edes jaksaisi tehdä. Itsessään kisasuoritus on usein lyhyt, mutta siinä antaa itsestään kaiken mahdollisen. Myös päivä on yleensä pitkä. Aamulla herätään aikaisin, lämmittelylle täytyy varata aikaa, seurakavereita kannustetaan ja tietysti aina voi tulla viimehetken muutoksia aikatauluun. Tämän kaiken takia kisapaikalta lähtiessä on yleensä niin väsynyt, että ei paljon muuta jaksa kuin käydä syömässä, pestä meikit pois ja kaatua sänkyyn.

Tanssi_header.jpgHarrastuksesta tulee kalliimpi taitojen karttuessa, kun kisareissut suuntautuvat laajenevasti ympäri Suomea. Kisojen johdosta täytyy ostaa pukuja ja kenkiä, sekä itsensä ehostamiseen ja koristeisiin kuluu paljon rahaa. Samalla tietysti voi harrastaa sitä kotimaan matkailua, kun reissuun tulee lähdettyä useamman kerran kilpailukauden aikana.

Monet ihmettelevät sitä meikkien ja hiustuotteiden määrä, mikä monilla kilpatanssijoilla on. Itsensä laittamiseen käyttää yleensä pari tuntia ja kisa itsessään kestää noin kymmenen minuuttia. Eri asia on tietysti maailmanmestaruus- ja muut arvokisat, mutta silti,  miksi siis nähdä niin suuri vaiva näin lyhyen ajan takia? Meikki ja hiukset ovat kuitenkin iso osa esittämistä ja tanssiparin näyttävyyttä. Sen avulla lattialta voi erottua edukseen.

Monesti saattaa olla, että nainen kiinnittää huomion tiettyyn pariin, mutta myös miehen ulkoisen olemuksen sekä puvun täytyy olla siisti ja sääntöjen mukainen. Vaikka nainen olisi kuinka kauniisti meikattu, niin jos mies ei tee mitään ulkonäkönsä eteen, se ei anna parista kovin hyvää kuvaa. Myös miesten kisapuvut ovat kalliita, vaikka voisi ajatella mekkojen maksavan paljon enemmän, kustannukset ovat usein kuitenkin samaa luokkaa, varsinkin korkeammalle taitotasolle edetessä.

Tällä hetkellä siis harjoittelen kovaa vauhtia uusia kuvioita ja onneksi onkin koko kesä aikaa ennen seuraavia kisoja. Saimme kaksi uutta tanssia, joiden harjoitteluun on kyllä mennyt aikaa, ja jatkossa voimme  tanssia kymppitanssia. Se avaa ovet paremmin myös esimerkiksi GP-kisoihin sekä SM-kisoihin. Seuraavat latinalaistanssien SM-kisat järjestetäänkin seurani Botafogon toimesta täällä Seinäjoella ensi vuoden alussa.

tanssi_header2.jpgVaikka en kilpaile kesän aikana esiintymisiä on tulossa esimerkiksi Tangomarkkinat aloittavassa tangoparaatissa sekä U19-jalkapallon EM-kisojen tapahtumatorilla Seinäjoen Lakeudenpuistossa. Kilpatanssi ei ole siis pelkkää harjoittelua ja kisaamista, vaan siihen kuuluu myös paljon esiintymisiä ja kökkähommia, kuten myyjäisten järjestämistä.

Teksti: LauraKategoria: Arkielämää