En etsi valtaa loistoa

Selvitysten mukaan suomalaisten suosikkijoululaulu on aina niin koskettava Varpunen jouluaamuna. Muutoinkin suomalaiseen joulumusiikkimakuun tuntuvat uppoavan parhaiten rauhallisen kauniit ja melankoliset joulusävelmät.

8.12.2015 tulee kuluneeksi 150 vuotta kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen syntymästä. Sibeliuksen säveltämä, ja Topeliuksen sanoittama, on yksi kauneimmista suomalaisista joulusävelmistä ’En etsii valtaa loistoa’.

Sen sanomassa on jotain joka sopii tiivistämään tunteet ja toiveet menneen syksyn tapahtumien jälkeen Suomessa ja maailmalla.

Tässä Jarkko Aholan hieno tulkinta kappaleesta

Mikä on sun suosikkijoululaulusi, ja mikä siitä tekee erityisen? Käy kommentoimassa Kantin Facebook-sivulla.

Psst! Oothan jo bongannut JIBBOn JouluVinkkiKalenterin? Vielä ehdit mukaan täältä.Kategoria: Arkisto 2015