#Loistan!

#Loistan!

loistan.jpg

Syysiltojen, ja pian myös iltapäivien, pimetessä on aika taas kaivaa heijastimet loistamaan. Sanonta ”heijastin on halpa henkivakuutus” on monelle tuttu, mutta huonosti tunnettu tosiasia on se, että heijastimen käyttöön velvoitetaan tieliikennelaissa.

Heijastimet tuntuvat varsinkin nuorten keskuudessa olevan vähän nihkeä juttu. Niihin suhtaudutaan usein samoin kuin pyöräilykypäriin. Kaikki tietävät, että niitä Olisi Hyvä Käyttää, mutta useimmilta ne jäävät turvaamaan eteisen kaapin sisältöä.

Koska Just Sinä Olet Loistava Tyyppi, toimia tänä syksynä toisin. Hanki heijastin, tai mielellään useampia, ja kiinnitä niitä kaikkiin ulkoiluasuihisi. Myös sen takin hihapieleen, jota käytät päivällä koulussa tai töissä. Huomioi heijastimen ostossa ja kiinnityksessä seuraavat jutut:

  • Kelpuuta vain heijastin, jonka myyntipakkauksesta löytyy CE-merkintä ja EN-koodi (13356). Vielä parempi on, jos myyntipakkauksessa on lisäksi tyyppitarkastuksen tehneen laitoksen nimi, valmistaja ja käyttöohje.

  • Riippuva heijastin kiinnitetään oikeaoppisesti niin, että se heiluu vapaasti polven korkeudella

  • Stretch- tai jousiheijastimen voit kiinnittää ranteeseen, kyynärvarteen tai sääreen

  • Heijastimia kannattaa kiinnittää vartalon molemmin puolin, sillä se auttaa autoilijaa hahmottamaan sinut myös leveyssuunnassa

  • KILPAVARUSTELE: mitä enemmän heijastimia, sitä paremmin Loistat ja sitä varmemmin tulet huomatuksi!

Kantissa ja JIBBOssa heijastinten käyttöä nostatetaan #Loistan! somehaasteella. Ota siis itsestäsi heijastinselfie ja tägää se #Loistan! valitsemassasi some-palvelussa. Loistat hyvän asian puolesta!

Tutustu myös Liikenneturvan #heijastansinua –kampanjan sivuihin.Kategoria: Arkisto 2015