Rippikoulu

Moni miettii varmasti tänä vuonna meneekö riparille, vai ei? Rippikoulu on seurakunnan järjestämä. Ennen sitä kerätään usein Jumalanpalveluksista ja muista seurakunnan tapahtumista merkkejä ja käydään opetuspäivissä. Ripari vuosi kestää siis syksystä kesään ja huipentuu omiin juhliin. Mutta mitä rippikoulussa tapahtuu? Itse kävin rippikoulun herättäjäyhdistyksen järjestämällä leirillä Aholansaaressa.

Rippikoulu on nimensä mukaisesti koulu, joten riparilla on oppitunteja. Meillä oppitunnit käsittelivät Jumalaa, maailman epäoikeuden mukaisuutta, kirkko musiikkia, rakkautta ja vaikka mitä muuta. Tunneilla on paljon rennompaa kuin koulussa, me keskustelimme paljon aiheista ja teimme ryhmä töitä. Rakensimme mm omat kylät ja käsittelimme niiden kautta maailman talous tilannetta. Puhuimme synnistä, uskosta ja elämästä. Meillä oli myös kerran päivässä raamattutunti ja aamulla Jumalanpalvelus. Ilta päättyi iltaveisuihin.

Tuntien välillä meillä oli paljon hauskoja leikkejä ja muuta tekemistä. Pelasimme jalkapalloa ja lentopalloa. Päivän kruunasi kahdelta alkava Siesta, jolloin saimme nukkua ja levätä. Iltaisin meillä oli hauskaa iltaohjelmaa ja kävimme saunassa ja uimassa. Isoset pitivät huolen, ettei tylsää tullut ja keksivät aina uutta tekemistä.

Kaksiviikkoinen päättyi konfirmaatioon Aholansaaressa. Oli surullista lähteä uusien kavereiden luota, jotka olivat tulleet todella tutuiksi. Ripari oli yksi parhaista kokemuksista. Sen aikana oppi paljon ja sai todella paljon uusia ystäviä. Suosittelen rippikoulua kaikille!

Teksti: Aino TuppurainenKategoria: Arkisto 2010