Maaliskuun pääkirjoitus

Ei liene uusi uutinen, että sosiaalisen median perässä on vaikea pysytellä. Uusia sovelluksia syntyy ja kuolee, ja on täysi työ pysyä kartalla siitä, mikä on mennyttä ja mikä taas tulossa. Tai välillä edes siitä, mitä on Nyt!:)

Nuorisotyö ottaa uudet sosiaalisen median kanavat haltuun vaihdellen. Liian hitaasti sanovat nuoret ja asiantuntijat :).  Yhä edelleen sinnitellään Facebookissa, vaikkei se enää ole tehokkain kanava saada omia juttuja nuorten näkösälle. FB:stä ollaankin hitaasti mutta varmasti siirtymässä kohti uutta: lähes jokaiselta nuorisotilalta ja -toimijalta löytyy nykyään vähintäänkin Insta, eniten ajassa kiinni olevilta myös ainakin Snapchat ja Periscope.

Joskus tarvitaan vain oikea-aikainen tuuppaus oikeaan suuntaan. Näin kävi Kantissakin, kun toimittajakaartimme miespuolinen aktiivi rupesi aiheestakin kyselemään, eikö meidän kannattaisi olla ainakin Snäpissä. Siispä nyt ollaa!:) Ja millä rytinällä! Käyhän sinäkin lisäilemässä VerkkoLKantti seurattavien listalle, niin pääset kurkistamaan, missä me milloinkin ollaan ja mitä tehdään.

Snapchatista löytyy myös meidän ”kattopalvelu” nuorten tieto- ja neuvontapalvelu JIBBO nimimerkillä JIBBO.net. JIBBO on kokoamassa Ilmajoen, Seinäjoen ja Lapuan nuorisotalokävijöistä sometiimejä. Lisää siitä voit kurkata JIBBOn Snäpistä!

Somemieltä maaliskuuhun!WinkKategoria: Pääkirjoitus