Provinssi 2015

DieAntwoord1.jpg

Kuva: Die Antwoord

Keskiviikon yksi odotetuimmista esiintyjistä oli varmasti Kapkaupungista kotoisin oleva rap-rave-ryhmä Die Antwoord. Ryhmä on kolme henkinen; Ninja, Yo-Landi Vi$$er sekä DJ Hi-Tek. Lisäksi lavalla nähtiin kaksi naistanssijaa, jotka oli nimetty ”22” sekä ”23”. Keikalla kuultiin mm. kappaleet ”Enter the Ninja”, ”I fink u freeky” ja ”Ugly boy”.

Hyvissä ajoin ennen keikan alkua päälavan eteen valui kaiken ikäistä ja näköistä porukkaa. Tosi fanit olivat hankkineet oransseja vaatteita sekä valkoista ihomaalia, joilla he olivat maalanneet naamansa. Odotellessa keikan alkamista, pystyi odottava yleisö hyvin kuulemaan, kuinka Yolanda avasi ääntään lavan takana kiljumalla.
Keikan alkaessa taustalla pyöri screenillä yhtyeen musiikkivideoista tuttu ruma miehen naama. Ensimmäisenä lavalle saapui DJ Hi-Tek kamala naamari ja oranssit vaatteet yllään. Pian lavalle pomppivat tanssijat värikkäissä ”jumpsuiteissa”. Perästä seurasi Yolanda vaaleanpunainen nalle ”jumpsuit” yllään ja lopuksi lavalle saapui Ninja pikachu -asussaan.

Keikka räjähti heti käyntiin ”fatty boom boom” -biisin tahdittamana ja tanssijat pomppivat hullunlailla lavalla. Keikan aikana niin Yolandan ja Ninjan kuin tanssijoiden asut muuttuivat lähes joka biisin aikana. Esiintyjien päällä nähtiin mm.Amerikan lipun värisiä vaatteita, kultaisia bikineitä, boksereita, koko kehonpeittäviä asuja sekä isoja t-paitoja. Välillä lavalle jäi vain DJ Hi-Tek soittamaan musiikkia, muiden vaihtaessa vaatteita. Härskiyttä lavaesiintymisestä ei puuttunut. Tanssijat esimerkiksi twerkkasivat, Yolanda pomppi lavalla paljastavissa vaaleanpunaisissa että punaisissa shortseissa. ”Pitbull Terrier” biisin aikana Ninjalla oli pitbull maski ja tanssijat olivat pukeutuneet mustaksi ja valkoiseksi kissaksi. Noin keikan puolivälissä Ninja näytti paljasta pyllyään yleisölle sekä kuvaajalle. Hän myös crowd surffasi yleisössä kahdesti. Lopuksi koko ryhmä kumarsi hienosti yhdessä ja he poistuivat lavalta Yolandan samalla kiljuessa mikrofoniin.
                    

Sofia MäntyKategoria: Tapahtumat