Nuorisotyöpäivät 2015: Nuorten globaali arki ja nuorisotyö

globarki.jpg

Nuorten globaali arki ja nuorisotyö -työpaja

Nuorten sosiaalinen elämä on ainakin osittain siirtynyt älypuhelimien kautta uudelle alueelle, jossa kanssakäyminen maailmanlaajuisesti luo globalisaatiota arkielämään. Komia-kabinetissa järjestettiin kolmituntinen työpaja, jossa keskusteltiin, mikä on nuorisotyössä piilossa oleva osaaminen ja miten sitä voi tehdä näkyväksi. Globalisaation merkitys myös nuorisotyössä asetettiin kysymykseksi. Keskustelua johti Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio. Mukana keskustelemassa olivat Laition lisäksi myös Lapuan nuorisotoimenjohtaja Maritta Sipilä, Turun nuorten palvelujen toiminnanjohtaja Hasan Habib, Ylivieskan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Elisa Männistö sekä Annina Kurki Tampereen Yliopistosta.

Mahdollisuudet tässä pienentyvässä maailmassa tulisi ottaa huomioon nuorisotyössä tarjoamalla mahdollisuuksia niin koulu- kuin työelämästä ulkomailla. Niin nuoret, kuin ohjaajatkin tarvitsevat enemmän tietotaitoa globalisaation tuomista vaaroista ja mahdollisuuksista. Turvallinen kohtaaminen eri kulttuureihin tapahtuisi nuorisotyön avulla.

Järjestäjinä toimivat Demos Helsinki, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO ja Erasmus Youth in Action, joka kehittää nuorisoalan yhteistyötä ja nuorisotyön laatua sekä tukee samalla nuorisopolitiikan uudistamista. Se myös edistää nuorten ja nuorisotyöntekijöiden liikkuvuutta.

Työpajassa työskentelivät samat henkilöt koko päivän. Porukka oli jaettu omiin työryhmiin, joissa he pohtivat muun muassa piilossa olevaa osaamista. Työryhmille jaettiin tietty aika, jonka jälkeen työryhmä kerrallaan esiteltiin kasaan saadut ajatukset. Työryhmien ollessa käynnissä ideat lentelivät ja puheensorina oli jatkuvaa.

Sofia Mänty ja Aurora PiirtoKategoria: Tapahtumat