Nuorisotyöpäivät 2015: Nuorisotyötä palveleva uusi Nuorisolaki

Tällä hetkellä tavoitteena on saada uusi Nuorisolaki voimaan 2016 alussa

DSC_0062.jpg

Vetovoima -salissa ohjelman järjestivät yhteistyössä Humak ja OKM

Ohjelma koostui lähinnä vapaasta keskustelusta, jonka painopisteitä olivat lain tavoitteet, nuorten kuuleminen ja osallistuminen sekä lähipalvelut. Ennen keskustelua kuulijoille kerrottiin pohjalle nuorisotutkimuspäivillä käyty paneelikeskustelu sekä lakiuudistusta käsittelevän aluekierroksen keräämä tieto.

Mukana keskustelemassa aiheesta on nuorisolakiehdotusta valmistelevan työryhmän jäseniä sekä nuorisotoimen ja nuorten edustajia. Panelisteja oli yhteensä seitsemän ja heille esitettiin valmiita kysymyksiä. Kysymykset pomppivat kunta-tasolta yksilön elämän vaikutuksiin. Pienemmät kunnat kaipaavat lailta keinoja nuorisotyöhön, kun taas suuret haluavat tavoitteita, koska suuremmilla kunnilla ja kaupungeilla on resursseja valita eri keinojen välillä. Pienemmät eivät pysty saavuttamaan lain tavoitteita, jolloin pelkona on nuorisotyön katoaminen paikkakunnalta. Uudistuksessa hyödynnetään yhteiset tilaisuudet sekä sosiaalinen media tarjoamalla ihmisille kanava, jonka kautta vaikuttaa lakiehdotukseen ennen sen lähetystä.  

Sofia Mänty ja Aurora PiirtoKategoria: Tapahtumat