Aukusti 2014

Jalasjärvellä jo vakituiseksi tapahtumaksi muodostunut Aukusti järjestettiin tuttuun tapaan kesän loppua juhlistaen. Aukusti on tunnettu monipuolisesta musiikistaan, markkinoista sekä muusta tapahtumarikkaasta tarjonnasta kaiken ikäisille. Juhlaa koottiin kasaan jo 14. kerran ja kuten edellisinäkin vuosina, talkootyö oli ratkaisevassa osassa.
Bändikisa toi myös mahdollisuuden pienimmille esiintyjille saada musiikkiaan kuuluville. Jannu-stagen teltta ei kuitenkaan tänä vuonna täyttynyt edellisten vuosien tavoin, mutta päälava keräsi sitäkin enemmän yleisöä tunnetuilla nimillä kuten JVG, Softengine ja Irina.

Perjantaina Cemeteria avasi päälavan hard rockilla. Harmiksi sadepilvi päätti pilata kaikilta sateenvarjottomilta keikan hetkeksi aikaa ja he joutuivat pitämään sadetta Junnu-stagen teltan alla. Päälavan korkkaus keräsi yleisöä kiitettävästi. Osa massasta suuntasi Cemeterian jälkeen katsomaan bändikisan voittajaa; Unia.

dsc_0827.jpg

Illan suurimman yleisön keräsi 21.00 aloittanut JVG. Kaksikon hittikappaleet laulatti yleisöä lähes tunnin ajan. Keikan lopuksi fanien tekemä ”juliste” päätyi kaksikon käsiin, jolloin parit kuvat taisi päätyä sosiaaliseen mediaan. JVG lupasi kantaa kyseistä tekelettä mukanaan jokaisella keikallaan.

dsc_0866.jpg

Illan kuluessa anniskelualue alkoi täyttyä juhlakansasta. Eristetty K18 alue keräsi vanhempaa ja nuorempaa juhlijaa, sillä rantadisko soitti jokaiselle ikäluokalle varmasti tuttuja hittejä. Illan odotetuin Softengine aloitti 22.45. Bändi soitti monille kovin tuntemattomia kappaleita, jotka yleisö otti kuitenkin omakseen ja energia lavalta huokui suureen yleisöön. Euroviisukappale ”Something Better” sai jokaisen laulamaan bändin mukana tuttuja sanoja. Myös tuoreempi hitti ”Yellow House” oli odotettu kappale soittolistalla.

dsc_1018.jpg

Turmion kätilöt-fanit alkoivat kerääntyä hyvissä ajoin alueelle ja lavan eturivin paikat täyttyivät melko nopeasti. Tämä, jo pitkän uran tehnyt yhtye, oli yllättävän odotettu esiintyjä. Industrial metal kolahti myös niille, joille kyseinen musiikkilaji oli vähemmän hallussa. Mustavalkoiseksi maalatut kasvot laukoivat yleisöä sytyttävää tahtia keskiyön pimeydessä.

Aukustin ensimmäinen päivä keräsi n.1500 vierailijaa, mutta alueen ulkopuolellakin riitti väkeä. Esiintyjät aloittivat ajallaan, eikä sen suurempia teknisiäkään ongelmia ilmaantunut. Onnistunut päivä sai arvoisensa lopun.

Lauantai-päivä oli suunnattu enemmän perheille markkinoiden ja Ti-Ti Nallen komppaamana. Markkinoilta löytyi perinteisesti kojuja käsitöistä metrilakuun. Myös oheistapahtumaa järjestettiin pitkin aamua. 15.00 aloitti Ti-Ti Nalle, jonka aikana myös sää suosi. Jalasjärven Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä Ti-Ti Nalle keräsi paikalle noin 800 katsojaa, nuoria ja vanhoja. Tämän jälkeen alue sulkeutui odottamaan illan ohjelmaa.

dsc_0880.jpg

Ovet avautuivat jälleen klo 20.00 ja Irina valtasi päälavan iltakymmeneltä. Anniskelualueelle löysi jälleen tiensä yksi jos toinen, kuten myös itse esiintymislavan luo. Irina veti kansaa keikan kuluessa koko ajan enemmän eikä tunnelmaa puuttunut. Keskiyöllä eteläpohjalaista huumorimusiikkia soittava Rehupiikles sai viihdytettyä suppeahkon yleisön monenlaista ”perus junttia”. Tämän viimeisen esiintyjän jälkeen Aukusti sulki ovensa meiltä vuodeksi. Ei epäilystäkään, ettei tämä tutuksi tullut tapahtuma saisi jälleen Jalasjärven keskustaa hyppimään hyvän musiikin tahdissa!  

Kiitos jälleen onnistuneesta tapahtumasta!

Teksti: Sofia Mänty, Aurora Piirto
Kuvat: Aurora PiirtoKategoria: Tapahtumat