Kauhajoen Ruokamessut 2011
Tässä pieni kuvakollaasi Kauhajoen Ruokamessuilta
Ruokaohjeita joita sain käsiini
Kanttarelli-Kanakeitto
1 pss Kanttarellikeittoa (pussin ohjeen mukaan valmistettua)
250g kypsää broileria
pätkä purjoa
(1 pss pakastemaissia)
Curry mausteseosta
persiljaa
Ohjeet: Kuullota purjo. Lisää keittoainekset ja neste. Valmista keitto ja lisää pakastemaissi ja kypsä broileri kuutioituna. Kuumenna keitto. Mausta currylla ja silputulla persiljalla.
Pehmeä Broileri-Kookoskeitto
1pss Intian Pata-aineksia (sisältää riisiä)
1-1½ l vettä 1tlk kookosmaitoa
n. 300g broilerin suikaleita
tuoreita tai pakastekasviksia (paprikaa,porkkanaa, herne-maissi-paprikaa…)
1-2tl aromimaustetta tai kanaliemijauhetta
(vähän tulisuutta Chilirouheesta tai Sweet Chili –kastikejauheesta)
Ohjeet: Kypsennä broilerisuikaleet kevyesti. Lisää kattilaan pata-ainekset, vesi ja kookosmaito. Lisää kasvikset. Hauduta kunnes riisi ja kasvikset ovat kypsiä. Tarkista suola, lisää tarvittaessa aromimaustetta tai kanaliemijauhetta.
ohjeet sivulta: www.kotigastronomi.fi
Vadelmahillo
1kg vadelmia
300g sokeria
½/ 12g Sinistä Melatinia (hyytelöimisaine)
1 vaniljatanko
Kiehauta kattilassa 2dl vettä, marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna kiehua 3 min. Lisää sokeri ja sinen melatin, kiehauta vielä 2 min. Poista vaniljatanko ja annostele hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Vinkki! Kokeile myös lakkoja, mesimarjoja tai karhunvatukoita.
Lisää ohjeita sivulta: www.haugen-gruppen.fi
Teksti ja kuvat: Sofia Mänty