Monkey Bread

 

image.jpg


Tämän samaisen reseptin löydät myös osoitteesta maku.fi.:) Meillä tätä on kyllä leivottu tosi monta, joten voin suositella lämpimästi! (Muscovadosokeri on ruskeaa sokeria, ei fariinisokeria, kurkkaa kuva jutun lopusta.)

Pullataikina:

2dl maitoa
20g hiivaa
3/4dl muscovadosokeria
½tl kardemummaa
½tl suolaa
6dl vehnäjauhoja
50g voita tai margariinia

Lisäksi tarvitset:

100g voita tai margariinia
1dl muscovadosokeria
2tl kanelia

muscovado.jpg

Ja koristeluun:

1 ½dl tomusokeria
vettä

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liota sen joukkoon hiiva.

2. Mittaa sekaan sokeri, kardemumma ja suola. Sen jälkeen lisää joukkoon jauhot ja viimeisenä huoneenlämpöinen rasva (älä sulata sitä juoksevaksi!). Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
3. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

4. Sulata sillä aikaa 100g voita, jolla voitelet kuivakakku vuoan (vetoisuus 1,8l) pullasudin avulla. Jätä voitelusta jäljelle jäänyt voisula pieneen kulhoon. Yhdistä toisessa kulhossa sokeri ja kaneli.
5. Leivo pullataikinasta kohonneesta pitkä pötkö (halk. noin 3cm, ei niin tarkka), ja jaa se noin 2-3cm mittaisiksi paloiksi. Pyörittele palaset pikkupulliksi.
6. Pyörittele pullat ensin voisulassa ja sitten kaneli-sokeriseoksessa. Asettele ne sitten limittäin voideltuun vuokaan. Kohota vielä liinan alla 30min.
7. Paista 175-asteessa uunin alatasolla noin 30min. Sen jälkeen anna pullan jäähtyä 10min ja kumoa se.

8. Sekoita tomusokeri ja sopiva (pieni) määrä vettä tasaiseksi kuorrutteeksi (niin, että se ei valu kovin paljon). Koristele kakku, kun se on jäähtynyt.
9. Kakkua voi leikata veitsellä, tai repiä paloja käsin.

 

Photos and Text: Laura Levä

 


Kategoria: Reseptit