Kirja-arvostelu

DIMINY – Tarvitsen, on Estelle Maskamen kirjoittama jatko-osa hänen esikoisteokselleen DIMILY – Rakastan.

Did I Mention I Need You?

Edenin elämä on taas raiteillaan. Hän asuu Kaliforniassa,  hänellä on poikaystävä, Dean, ja oma koira. Hän ei ole tavannut Tyleriä, velipuoltaan ja sitä kiellettyä rakkautta, melkein vuoteen. Kunnes Tyler kutsuu hänet kesäksi New Yorkiin. Syttyvätkö tukahdutetut tunteet jälleen, kun Eden lähtee kesäksi toiselle puolelle maata? Voivatko he päästä toistensa yli, kun viettävät kesän yhdessä?

Kun Eden vihdoin pääsee New Yorkiin, hän kohtaa sen paahtavan kuumuuden, suuret ihmismassat, suurkaupungin sykkeen, seesteiset puistot ja Tylerin kämppiksen, Stephenin. Hän pelkää kuollakseen metroa, ennen kuin huomaa, että sieltä voikin selvitä hengissä pois. Tyler vie hänet syömään italialaiseen, sillä Eden rakastaa italialaista ruokaa. Eden oppii pelaamaan baseballia, juoksee Central Parkissa ja melkein unohtaa Deanin. Paitsi silloin, kun Dean soittaa, hieman katkerana, viikonkin hiljaiselon jälkeen. Mutta kukapa pystyisi hyvällä omallatunnolla pitämään yhteyttä poikaystäväänsä, kun pettää tätä velipuolensa kanssa? Tyler ja Snake vievät Edenin katsomaan hänen elämänsä ensimmäistä baseball peliä, Derek Jeter lyö kunnarin ja heidät heitetään pelistä pihalle.

Sitten saapuu Emily. Eden ei ole uskoa silmiään, kun kaunis brittityttö seisoo vaaleanpunaisen matkalaukkunsa kanssa heidän eteisessään. Tylerin kainalossa! Tyler vannoi, ettei hänellä ole ketään, ja nyt tämä. Eden ei voi käyttäytyä Emilyä kohtaan muuta kuin kylmäkiskoisesti. Kunnes Eden huomaan nimensä tatuoituna pienillä, paksuilla, mustilla kirjaimilla Tylerin hauikseen. Mutta voiko Tylerin ja Edenin suhde koskaan toimia? Ja kuka tässä loppujen lopuksi joutuukaan pettymään ja kuka petetään?

Tämä on kyllä samalla tavalla koukuttava kirja, kuin ensimmäinenkin osa. Juonen yllättävät käänteet pitävät otteessaan loppuun asti, ja uudet henkilöt tuovat lisää jännitystä. Etenkin sympaattinen Emily, joka on joutunut kestämään kovia, on mielestäni aivan ihana henkilö. Ensin hän vaikuttaa vain sinisilmäiseltä ja ehkä hieman yksinkertaiselta, mutta kirjan edetessä paljastuu uusia puolia, yhtälailla Emilystä, kuin muistakin henkilöistä. Innolla odotan heinäkuussa ilmestyvää trilogian päätösosaa!                                                                                                                                                                          

Laura Levä

20160420_2000221.jpgKategoria: Arvostelut