Arvostelussa

Uusi Star Wars - Parasta Star Warsia sitten vanhan trilogian?

Star Wars: The Force Awakens (2015)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: J.J. Abrams
Pääosissa: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Oscar Isaac, Daisy Ridley, Gwendoline Christie, Simon Pegg, Andy Serkis, Max von Sydow, John Boyega, Lupita Nyong'o, Greg Grunberg, Peter Mayhew, Kenny Baker, Anthony Daniels
Ensi-ilta: 16.12.2015
Ikäraja: 12

sw1.jpg

Maailman ensi-iltansa viime keskiviikkona saanut Star Wars VII THE FORCE AWAKENS on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailman. Uusin Star Wars on nousemassa maailman menestyneimmäksi elokuvaksi.

Uusi SW tapahtuu n. 30 vuotta Jedin paluun -tapahtumien jälkeen. Imperiumin on korvannut ’’ensimmäinen ritarikunta’’ ja vastarintaliike taistelee sitä vastaan. Iskusotilas Finn kyllästyy ritarikuntaan ja lähtee karkuun samalla pelastaen vangitun kapinallisen Poen. Finn tapaa tytön nimeltä Reyn ja BB-droidin, jolla on kartta Luke Skywalkerin luo. Siitä alkaakin seikkailu, jossa mukana ovat myös vanhat hahmot ja näyttelijät kuin uudetkin. Luke Skywalkeria ei näytetä elokuvassa kuin vasta lopussa. Mutta Han Solo ja Prinsessa Leia, josta on tullut kenraali Leia, ovat hyvin mukana elokuvassa.

sw2.jpg

Star Wars VII seuraakin vanhoja elokuvia uskollisesti. Näyttelijätyö on hyvää. Oli kyllä jännä katsoa, kuinka vanhoja alkuperäiset näyttelijät ovatkaan. Star Wars sai aivan uuden vaikutusalueen kun erikoistehosteet olivat nykyaikaa. Tarina oli kiinnostava ja elokuva oli selvästi klassista Star Warsia. Monien mielestä uusin Star Wars on parasta Star Warsia sitten vanhan trilogian eli 4-6 elokuvien jälkeen.  Elokuvasta löytyi viitteitä Star Warsin spin off-kirjoista, jotka kertoivat samasta ajasta. Esimerkiksi Han Solon poika Ben solo, joka oli Sith Kylo Ren, näytti samalta kuin kirjoissa oleva Han Solon poika Jacen Solo, Sith Darth Caedus.

Annan elokuvalle arvosanan 4.5/5.

Miro LylyKategoria: Arvostelut