Arvostelussa

Arvostelussa Marvelin Ant-Man (2015)

Varkaasta Sankariksi

Marvel-universumin tuoreinta elokuvaa ’Ant-Man’ ollaan odotettu jo kauan. Ant-Man on vanha Marvelin klassikkosankari, josta tehtiin elokuva vasta nyt. Syy on luultavasti haastavista erikoistehosteissa. Ant-Manista ollaan tehty monta versiota, joista ensimmäinen oli tiedemies Henry Pym, joka kehitti puvun, jonka avulla voi kutistua ja isontua. Hän oli myös Kostajien yksi perustajajäsen.

Tässä elokuvassa Ant-Man alias Scott Lang (Paul Rudd) on varas, joka on juuri päässyt vankilasta. Elokuvassa eläköitynyt Ant-Man Hank Pym (Michael Douglas) antaa Scott Langin varastaa puvun. Scott huomaa, mitä puku tekee ja palauttaa äkkiä salaa puvun takaisin, ja jää näin kiinni poliiseille. Hank kuitenkin auttaa Scottin ulos vankilasta, ja näin Scott lupautuu tyttärensä tähden auttamaan Hankia estämään hänen vanhan oppipoikansa suunnitelmat käyttää hyödyksi kutistumistekniikkaa väärällä tavalla. Näin Scott oppii käyttämään pukua ja hallitsemaan muurahaisia Hankin ja hänen tyttärensä Hopen (Evangeline Lilyn) avustuksella.

ant-man2.jpg

Parasta Marvelia

Mielestäni tämä on yksi parhaista elokuvista koskaan. Tarina on hyvin onnistunut ja mestari herrasmiesvaras-tausta sopii Ant-Manille erittäin hyvin. Elokuvassa on paljon vihjailuja muusta marvel-universumista, ja yhdessä vaiheessa jopa käydään varastamassa Kostajien teknologiaa, jossa Ant-Man taistelee jopa toista marvel-sankaria Haukkaa vastaan. Lopussa on vihje siitä, kuinka Ant-Man on seuraavassa kolmannessa Kostajat-elokuvassa uusi kostaja.

Ei haitannut että Ant-Man ei osannut suurentua pilvenpiirtäjän kokoiseksi niin kuin sarjakuvissa, koska eiväthän muurahaiset ole jättiläisiä. Erikoistehosteet olivat äärettömän hyviä, enkä ole koskaan nähnyt näin vaikuttavia erikoistehosteita. Hyvin tehtyjä olivat mm. kohtaukset, joissa Scott on muurahaisen kokoinen;  mm. taisteluissa, yhteistyössä muurahaisten kanssa ja muussa toiminnassa. Elokuvasta ei puutu myöskään huumoria. Rennosta fiiliksestä pitävät huolen taitavat näyttelijät, jotka suoriutuivat hienosti.

Koomisuudestaan huolimatta Ant-Man nostattaa välillä jopa tunteet pintaan, mikä oli jopa hieman yllättävää lähtöasetelmaan verraten. Sanotaan, että huumorista mieleen jäi erityisesti se, miten sankari ja vihollinen taistelivat Tuomas-veturi -lelun päällä, Scottin tyttären huoneessa.

Ant-Man Oli erittäin miellyttävä kokemus ja olen iloinen, että menin viimeiseen näytökseen katsomaan elokuvan. Tunsin, että elokuva olisi kuin tarkoitettu minulle. Minä joka pidän fiktiivisiä varkaita ja pienikokoisia sankareita kiehtovana. Annan elokuvalle ehdottomasti täydet viisi tähteä.

Miro Lyly

Kuvat: http://www.aceshowbiz.com/movie/ant_man/photo.html
Juttu on tehty yhteistyössä Bio Marilynin kanssa.Kategoria: Arvostelut