Sinister

Ilmajoen Kanttitoimitus vietti elokuvailtapäivää keskiviikkona 3.4.2013. Elokuvaksi valittiin Paranormal Activityn tuottajien kauhu-trilleri Sinister.

Arvostelut:

Scott Derricksonin ohjaama yliluonnollinen kauhuelokuva Sinister ilmestyi vuonna 2012 ja tienasi yli 13miljoonaa euroa avausviikollaan. Sinister kertoo rikoskirjailijasta Ellison Oswaltista, joka muuttaa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa uuden kirjoitustyönsä perässä. Vain Ellison tietää muuttaneensa rikospaikalle jossa yhdeksän kuukautta sitten neljähenkinen perhe murhattiin. Ellison löytää ullakolta kasan vanhoja nauhoituksia, joiden avulla hänelle alkaa pikkuhiljaa selvitä useita eri murha-tapauksia. Myös se, että hän ja hänen perheensä ovat seuraavana.
Kiljahduksilta ei tässä elokuvassa säästynyt itsekkään. Elokuva loi aidon pelon tunteen, kuin olisi ollut itsekin mukana ratkomassa perhemurhia. Musiikki olisi voinut olla monimuotoisempaa ja ei täten ollut mielestäni ollut kovin mieleenpainuva. Sinister oli paikoittain tylsää katseltavaa, kun jännitystä pyrittiin kasvattamaan. Juoni itsessään oli kiinnostava ja hyvin kirjoitettu, mutta loppu olisi voinut olla parempi. Kannattaa katsoa tämä, jos janoaa kunnon perinteistä
kauhuleffaa!

4 tähteä
Aurora Piirto

Elokuva oli hienosti rakennettu ja suunniteltu kaikkine yksityiskohtineen ja tehosteineen, myös tunnelma pysyi otteessa elokuvan ajan. Elokuvan jälkeen fiilis oli mahtava, eikä oikein tiennyt mitä odottaa todellisuudelta.

Elokuva saisi minulta pisteet 5/5
Sofia Mänty

Itse en ole mikään kauhuleffojen suurin fani, sillä niitä ei ole mukava katsella pitemmän päälle. Leffa oli välillä hirveän kamala ja sai monet likoista kiljumaan aina välillä. Melkein ainoa positiivinen asia oli että elokuva piti koko ajan jännityksen päällä eikä sen katselua olisi viitsinyt pysäyttää kertaakaan. Juoni oli kyllä hyvin suunniteltu leffan viimeiseen minuuttiin asti. Loppujen lopuksi en katsoisi leffaa uudelleen jos tarjottaisiin, sillä se sisältää ”liikaa” jännitystä mun mielestä… Jos pidät kauhusta, niin tuo Sinister voi olla mieltä kohottava kokemus mutta ikävä kyllä minä en kuulu noihin tosi faneihin. Kaikkiaan ihan onnistunut teos Paranormal Activityn tekijöiltä.

Zenka Garbali

Pahuuden pauloissa oleva perhe on tappavassa tilanteessa, josta ei ole paluuta. Nähtyäsi hänet, et ole enää turvassa. Leffa oli mielestäni ahdistava. Säikähtää sai aina välistä kun ei tiennyt mitä seuraavaksi ilmestyy ruutuun. En suosittelisi leffaa sellaisille joilla on taustalla ahdistus kohtauksia tai näkee liian herkästi painajaista. Todella hyvin suunniteltu juoni. Kannattaa katsoa silloin kun on pihalla valoisaa koska tämä saa oikeasti pelot heräämään. Tämä leffa on oikeasti tehty sellaisille jotka rakastaa ahdistavia ja pelottavia kauhu sekä jännitys elokuvia. Annan leffalle kolme tähteä koska kun leffassa oli väärä ikäraja sen pitäisi olla k 18 sekä pitäisi lukea pieni maininta siitä että ei sovellu ihmisille jotka saavat ahdistus ja pelko kohtauksia. Muuten oli ihan hyvä, mutta sai tosiaan ihokarvat pystyyn.. Älkää katsoko yksin ja mieluimmin katsokaa silloin kun pihalla on valoisaa. Varoitus: Älkää antako pienten lasten nähdä tätä elokuvaa!

Mariana Kuusela-OpasKategoria: Arvostelut